Denunciat per tenir a la venda un caiman d'un metre en una botiga de Barcelona
Imatge del caiman que han traslladat al CRARC (Mossos)

Denunciat per tenir a la venda un caiman d'un metre en una botiga de Barcelona

A Barcelona, els caimans són considerats com a animals potencialment perillosos i n'està prohibida la venda i tinença en captivitat

RedaccióActualitzat

Els Mossos d'Esquadra de la Unitat Regional de Medi Ambient de Barcelona han denunciat administrativament el propietari d'una botiga de rèptils de Barcelona per la comercialització i tinença d'un animal salvatge en captivitat potencialment perillós.

 

L'animal, un caiman d'ulleres (Caiman crocodilus) d'uns 110 cm de longitud, estava a la venda en una botiga especialitzada en rèptils de Barcelona.

 

Els propietaris no disposaven de tota la documentació exigida. En la venda d'animals exòtics s'ha de lliurar als particulars un document d'informació sobre les característiques de cada animal, les seves necessitats i les condicions de manteniment, sanitàries i de benestar, així com la grandària d'adult i la prohibició d'alliberar exemplars d'espècies no autòctones.

Els agents van comissar l'animal i el van traslladar a les instal·lacions del Centre de Recuperació d'Amfibis i Rèptils de Catalunya (CRARC), centre pioner en recuperació de fauna salvatge especialitzat en rèptils i amfibis.

 

Els caimans són considerats animals potencialment perillosos i n'està prohibida la venda i tinença en captivitat.

Caiman crocodilus és una espècie no autòctona protegida per tractats i convenis internacionals.

La denúncia policial s'ha tramès al Servei de Contraban de la Dependència Regional de Duanes i Impostos Especials de Catalunya i a l'Oficina de Protecció dels Animals de l'Ajuntament de Barcelona.

ARXIVAT A:
Maltractament animal
Anar al contingut