La vulva gegant de la Processó del Sagrat Cony Insubmís també ha aparegut a les portes dels jutjats de Sevilla
La vulva gegant de la Processó del Sagrat Cony Insubmís també ha aparegut a les portes dels jutjats de Sevilla
Sevilla

Demanen presó a les acusades de la Processó del Cony Insubmís

Vist per a sentència el judici contra tres feministes a les quals la Fiscalia demana 3.000 euros de multa, i l'acusació, un any de presó

RedaccióActualitzat

Tres dones han anat judici per haver participat en l'anomenada Processó del Santíssim Cony Insubmís. Va passar a Sevilla l'1 de maig del 2014, quan les acusades van participar en la "performance" organitzada per la CGT que consistia a passejar una vulva de plàstic d'un parell de metres d'alçada, com si fos una imatge de la Verge.

L'Associació d'Advocats Cristians les ha acusat d'un delicte d'odi i un altre contra els sentiments religiosos. Demana per a cadascuna un any de presó.

La Fiscalia ha sol·licitat per a elles una multa de 3.000 euros.

Catòlics i feministes s'han encarat a les portes dels jutjats de Sevilla (EFE)

 

 

"La Verge Maria també avortaria"

En el judici, les acusades han negat que volguessin ofendre ningú. Han dit que volien "reivindicar el cos femení" i que no van tenir "ànim d'ofendre ningú per les seves creences religioses", sinó "reivindicar els drets sexuals i reproductius de la dona", que en aquell moment "eren traïts pel govern".

També han negat haver fet versions feministes de l'Ave Maria davant de "cap església o lloc de culte". La Fiscalia, però, manté que n'hi ha haver al costat de la basílica de la Macarena.

Sobre el lema "La Verge Maria també avortaria", repetit diverses vegades aquell dia, una acusada ha argumentat que pretenia explicar que "qualsevol persona amb accés a informació" podria optar per interrompre un embaràs.

Per la Fiscalia, en canvi, els fets "sobrepassen el límit entre la llibertat d'expressió i la llibertat religiosa". Les defenses, per la seva part, han remarcat que l'associació denunciant és de Valladolid "i ni tan sols va presenciar els fets".

Suport d'una Pussy Riot i tensió abans del judici

Col·lectius feministes i grups catòlics s'han encarat abans de l'inici del judici a les portes dels jutjats. S'han cridat consignes com "Contra la Inquisició, conys en rebel·lió" o "Traieu els vostres rosaris dels nostres ovaris".

Maria Aliojina, coneguda com a Maixa (al centre), ha fet costat a una de les encausades (a l'esquerra) (EFE)

El grup ha tingut el suport de Maixa, una de les fundadores de Pussy Riot, el grup de punk rus que va ser empresonat per una actuació a la catedral de Moscou amb un missatge contra Putin.

Hi ha hagut tensió quan la vulva de plàstic de la processó ha aparegut al costat dels manifestants catòlics, entre els quals hi havia una regidora de Vox a Sevilla. Un cop ha arribat la policia, però, la situació ha tornat a la normalitat.

ARXIVAT A:
JudicialReligióFeminisme
Anar al contingut