Manifestació convocada pels CDR a Barcelona pel quart aniversari de l'1-O, el 2021
Manifestació convocada pels CDR a Barcelona pel quart aniversari de l'1-O, el 2021 (ACN/ Àlex Recolons)

Demanen explicacions a la Fiscalia per posar l'independentisme amb els moviments terroristes

Esquerra i Junts denuncien que al seu informe anual, amb dades del 2021, el ministeri públic equipara el "moviment violent independentista català" a grups com ETA i els Grapo

RedaccióActualitzat

El govern espanyol haurà de donar explicacions sobre la raó per la qual la Fiscalia engloba l'independentisme català en moviments terroristes. Esquerra i Junts denuncien que al seu informe anual, amb dades del 2021, el ministeri públic equipara el "moviment violent independentista català" a grups com ETA i els Grapo.

Els republicans han registrat diverses preguntes al Senat cap a l'executiu de Pedro Sánchez perquè expliqui, per exemple, per què, en aquesta memòria, la Fiscalia assenyala que és terrorisme fer malbé radars o col·locar pancartes.

A la pàgina 420 de l'informe, la Fiscalia fa un llistat d'"accions violentes" i també inclou, entre d'altres, les "manifestacions il·legals":

 

La Fiscalia també sosté que entre el 2017 i el 2019 l'independentisme català va constituir "una xarxa genuïna, coordinada i dinàmica dedicada a la violència de carrer", i, del 2021, assenyala els talls a la Meridiana de Barcelona com a activitat radical i violenta.


Queixes dels grups independentistes

Esquerra i Junts han criticat l'informe i han demanat explicacions al govern espanyol.

La senadora d'ERC Laura Castel va denunciar els fets i han enviat una bateria de preguntes al president espanyol:


La diputada de Junts Míriam Nogueras ha fet el mateix des del Congrés espanyol:

 

ARXIVAT A:
IndependènciaJxCatERC
Anar al contingut