Kim Kardashian en els premis de moda CFDA, a Nova York, el 2018 (Reuters/Shannon Stapleton)
Estats Units

Demanden Kim Kardashian i altres celebritats per fer perdre diners amb una criptomoneda

La demanda també és contra EthereumMax, la criptomoneda que van promoure a les xarxes socials o en actes esportius

RedaccióActualitzat

Diverses celebritats dels Estats Units, entre les quals l'estrella dels realities Kim Kardashian, el boxejador Floyd Mayweather i Paul Pierce, exjugador de bàsquet que va ser llegenda de l'NBA amb els Boston Celtics, han estat demandats per, suposadament, haver portat inversors cap a un frau de criptomonedes.

La demanda l'ha presentada Ryan Huegerich, un ciutadà de Nova York que ho fa en nom propi i d'altres afectats.

Tots asseguren que van perdre diners després de comprar la criptomoneda EthereumMax, que Kardashian i la resta de demandats havien promogut.

Està plantejada, a més, com una demanda col·lectiva oberta a qualsevol persona que comprés EthereumMax entre mitjans de maig i finals de juny del 2021.

Kardashian va promoure EthereumMax des del seu compte d'Instagram, amb un post en què demanava als seus seguidors (aleshores eren 250 milions, ara 278) que s'unissin a "la comunitat EthereumMax".

La celebritat advertia que el missatge no era un consell financer i deixava clar que era un anunci pagat.

Un missatge, per cert, que va rebre les crítiques de la Financial Conduct Authority, l'autoritat supervisora financera del Regne Unit.

Charles Randell, el seu màxim responsable, va retreure a Kardashian que no digués als seus seguidors que EthereumMax era una moneda digital especulativa que tenia un mes d'antiguitat.

En una intervenció en un simposi sobre delinquència econòmica a Cambridge, Randell va admetre que no podia dir si EthereumMax és una estafa o no, però va explicar que "els influencers de les xarxes socials són pagats habitualment per estafadors perquè els ajudin a promoure noves monedes a partir de pura especulació".

Presentada davant d'un tribunal federal de Nova York, la demanda assegura que "els executius de la companyia, col·laborant amb diverses celebritats, van fer declaracions falses o enganyoses sobre EthereumMax a través de les xarxes socials i en altres actes promocionals".

Mayweather ho va fer durant un combat de boxa contra Logan Paul, boxejador semiprofessional i celebritat de YouTube.

Floyd Mayweather amb l'anunci d'EthereumMax en el pantaló de boxa durant el combat contra Logan Paul(REUTERS/Jasen Vinlove-USA Today)

Pierce, per la seva banda, va parlar d'EthereumMax en un missatge a Twitter en què assegurava que amb la criptomoneda havia fet més diners que treballant durant un any com a comentarista del canal ESPN, d'on havia estat acomiadat.

EthereumMax, que també és objecte de la demanda, ha emès una declaració en què assegura que "la narrativa enganyosa associada amb les al·legacions recents està plena d'informació errònia sobre el projecte EthereumMax".

 

ARXIVAT A:
Criptomonedes
Anar al contingut