Els Estats Units demanden Facebook per operar com a "monopoli il·legal"

El govern federal i els fiscals de 46 estats denuncien que la xarxa social creada per Mark Zuckerberg és un "monopoli il·legal"

Actualitzat

Les autoritats federals i 46 estats dels Estats Units han demandat Facebook. Les autoritats acusen la xarxa social de violar normes a favor de la lliure competència i es marquen l'objectiu d'acabar amb el que qualifiquen de "monopoli il·legal" per haver adquirit Instagram i WhatsApp. Les demandes tenen com a objectiu "restaurar la competència" en el mercat.

Pràcticament al mateix temps, la Comissió Federal del Comerç i els fiscals de 46 estats, el Districte de Columbia (on hi ha la capital, Washington) i Guam han fet públiques les demandes contra la xarxa social creada per Mark Zuckerberg.

 

 

Les demandes són fruit d'una llarga investigació i acusen Facebook d'adquirir de forma il·legal competidors com Instagram o WhatsApp i privar els consumidors dels beneficis d'un mercat competitiu i de millors proteccions de privacitat.

Entre les mesures que reclamen, hi ha que els tribunals forcin Facebook a desfer-se d'aquestes dues aplicacions, que va comprar per milers de milions de dòlars. Facebook va pagar uns 1.000 milions de dòlars l'any 2012 per Instagram i, el 2014, va gastar-se'n 16.000 per adquirir WhatsApp.

 

La fiscal general de l'estat de Nova York, Letitia James, que ha liderat la demanda estatal, ha acusat la companyia de Zuckerberg de fer servir "el seu domini i poder" per "esclafar rivals més petits i acabar amb la competència":

"En comptes de competir sobre la base dels mèrits, Facebook va utilitzar el seu poder per suprimir la competència i, així, poder aprofitar-se dels usuaris i guanyar milers de milions convertint les dades personals en una vaca lletera."

Els fiscals d'Alabama, Carolina del Sud, Dakota del Sud i Geòrgia són els únics que no participen en la demanda.

 

(EFE / Michael Reynolds)


Facebook respon que les demandes ignoren els efectes per als usuaris

La xarxa social dirigida per Mark Zuckerberg ha respost a les demandes antimonopoli assegurant que no tenen en compte els efectes que tindran sobre la comunitat empresarial i els usuaris d'aquests serveis.

En un comunicat, Facebook qualifica de "revisionisme" les demandes:

"Després d'haver aprovat les nostres adquisicions fa anys, ara el govern vol un segon intent sense preocupar-se per l'impacte que un precedent així tindria per al conjunt de la comunitat empresarial o per a la gent que escull utilitzar els nostres productes cada dia."

 

 

 

 
ARXIVAT A:
FacebookXarxes socials Estats UnitsWhatsAppInstagram
Anar al contingut