Londres

Dels premis Bafta a la neteja d'un hospital: el refugiat que ha fet rectificar Johnson

Amb una denúncia viral, Hassan Akkad ha aconseguit que el "premier" britànic millori el tracte als estrangers que treballen als escalafons més baixos dels hospitals

Sergi MuleroActualitzat

De guanyador d'un Bafta a treballador de la neteja d'un hospital. La història de Hassan Akkad s'ha fet viral, igual que la seva crítica al primer ministre britànic, Boris Johnson, pel tracte als estrangers que treballen als escalafons més baixos dels hospitals.

Akkad va recollir el Premi Cinematogràfic Bafta el 2017 per "Exodus: Our journey to Europe", el documental sobre el seu periple fins a Europa, que recollia tota mena de perills que va passar durant dos anys, després de fugir de la guerra de Síria.

Hassan Akkad, en recollir el premi cinematogràfic dels Bafta 2017

Va aconseguir arribar al Regne Unit, on li van donar asil. I aquesta notorietat no li ha impedit que, en plena crisi del coronavirus, hagit decidit donar un cop de mà i treballar netejant un hospital.

Allà ha vist com el personal de la neteja o els zeladors havien estat exclosos del programa amb què el govern britànic permet que, si un estranger del sector sanitari mor pel coronavirus, la seva família pugui continuar al país de manera permanent. Així que va gravar aquest video de denúncia adreçat a Boris Johnson, què s'ha fet viral.

"Avui m'he sentit traït, apunyalat per l'esquena en saber que vostè ha decidit que, si moro pel coronavirus, la meva parella no tindrà permís per quedar-se aquí. Aquesta és la seva manera de dir-nos gràcies."

 

 

El missatge ha fet que el govern hagi inclòs finalment aquests treballadors al programa. En un altre vídeo publicat aquest dijous, Hassan Akkad ha agraït el suport i ha dit que ha recuperat la confiança que havia perdut en la societat: 

 

Més crítiques per la taxa sanitària dels estrangers

Ara, el primer ministre, que va lloar la feina de dos infermers d'altres països mentre era a l'hospital, afronta crides, també des del seu partit, perquè elimini la taxa de 700 euros l'any que els treballadors extracomunitaris de la sanitat han de pagar per poder utilitzar aquest mateix servei.

Aquesta història coincideix amb les notícies constants aquests dies de migrants que es juguen la vida per intentar travessar el canal de la Mànega i arribar al Regne Unit.

Un dels pares del Brexit i partidari de reforçar el control de la immigració, Nigel Farage, va anar fa uns dies a la zona per denunciar les arribades. A la premsa li van fer notar que s'havia saltat el confinament i que estava cometent una il·legalitat.
 

ARXIVAT A:
Coronavirus Viral MigracionsRacismeBoris JohnsonPremis Bafta
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut