Una seixantena de persones migrants celebren que han estat rescatades al Mediterrani (Reuters)

Del patiment a l'eufòria: així viuen una seixantena de persones el rescat al Mediterrani

Després de ser rescatades a la costa de Líbia, les persones migrants celebren la vida a bord del vaixell de Metges sense Fronteres amb els voluntaris

RedaccióActualitzat

La costa de Líbia és una de les zones del Mediterrani on hi ha més naufragis. El darrer va ser dijous, quan un bot de fusta amb una seixantena de persones migrades va topar amb una embarcació.

Abans que la nau s'enfonsés del tot, per sort, un vaixell de Metges sense Fronteres va ser a temps de rescatar-los. Tots els nàufrags van ser rescatats, entre els quals també hi havia menors.


En qüestió d'instants, de l'agonia passen a l'eufòria. Dalt del vaixell de l'ONG se'ls donen aliments, roba i productes d'higiene. A alguns, fins i tot, se'ls tallen els cabells.

És el primer contacte, de nou, amb la humanitat quan tot semblava perdut. Provenen de Bangladesh, el Pakistan, Egipte, Nigèria o Síria; països que han deixat enrere a la recerca d'una nova vida i de noves oportunitats.

Per això, un cop han recobrat les forces, l'embarcació de Metges sense Fronteres es converteix aviat en una festa. Una celebració de joia entre les persones rescatades i els voluntaris de l'organització amb música, aplaudiments i danses tradicionals.

Un panorama desolador

Durant les pròximes hores, s'espera que aquest diumenge el vaixell desembarcarà al port de Civitavecchia, al centre d'Itàlia.

Un cop allà, però, el periple encara no haurà tocat la seva fi. La política migratòria de la primera ministra italiana, Giorgia Meloni, continua implacable amb l'arribada de persones migrades i proposa que els vaixells d'ONG estrangeres que salvin persones al mar hagin de desembarcar-les als seus països d'origen.

És un dels temes calents que s'han abordat, amb discrepàncies, en la cimera de mandataris del Sud d'Europa, a Malta. Mentrestant, al mar continuen morint-hi persones i l'Organització Internacional de Migracions (OIM) alerta de la xenofòbia creixent contra migrants i refugiats.

Més de 187.000 persones han intentat arribar a Europa de forma precària aquest any, segons l'OIM. La majoria hi han arribat amb èxit, però gairebé 2.100 han perdut la vida al Mediterrani ofegades.

ARXIVAT A:
RefugiatsMigracions
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut