Madrid

Defensa dóna instruccions perquè s'iniciïn els preparatius per enviar el contingent espanyol al sud del Líban

El Ministeri de Defensa ja ha donat instruccions perquè comencin els preparatius per enviar el contingent espanyol al sud del Líban. Espanya desplegarà un batalló d'Infanteria de Marina en el marc de la Finul, la Força Interina de les Nacions Unides al Líban, i enviarà en breu una comissió de reconeixement per estudiar la zona d'operacions on treballarà el contingent espanyol, segons han confirmat fonts del departament dirigit per José Antonio Alonso.

Actualitzat

Divendres que ve, el cap de l'Estat Major de Defensa, el general Félix Sanz, mantindrà una reunió amb responsables militars de Finlàndia, Portugal, Polònia i Bèlgica -els quatre països que, amb França, Itàlia i Espanya, han compromès tropes per reforçar la Finul- per analitzar la situació i l'augment d'efectius de la missió de les Nacions Unides al Líban.

Així mateix, el titular de Defensa, José Antonio Alonso, ja ha donat instruccions perquè s'iniciïn els "preparatius tècnics" de l'enviament del contingent, amb l'objectiu que, un cop tingui el suport del Parlament, el destacament pugui començar el seu desplegament.

Divendres, l'autorització del Congrés de Ministres

Espanya, que divendres concretarà el seu contingent en el Consell de Ministres, en què demanarà autorització al Congrés per a l'enviament del destacament, ha decidit reforçar la seva presència a la Finul amb l'enviament de tres oficials d'enllaç més.

La Brigada d'Infanteria de Marina assumirà la primera rotació del contingent espanyol al Líban, mentre que la Brigada d'Infanteria Lleugera de la Legió es farà càrrec de la segona rotació des del proper mes d'octubre.

La participació espanyola, sense concretar

La participació espanyola en la Finul encara no ha estat concretada en nombre d'efectius, si bé el compromís adoptat amb les Nacions Unides i els països de la UE ha estat el trasllat d'un batalló "prou nombrós", amb el suport de carros "molt protegits", segons han confirmat fonts militars i de Defensa. 

La mida mitjana d'un batalló s'estima entre 700 i 800 militars, però aquesta xifra pot arribar al miler d'efectius, amb la inclusió d'unitats complementàries.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut