Ribadumia

Rajoy qualifica el Líban del "pitjor escenari bèl·lic internacional" i reclama que Zapatero comparegui per explicar l'enviament de soldats

El president del PP ha tornat a l'activitat política després de vacances amb una reunió amb la cúpula del partit a la localitat gallega de Ribadumia. Després ha fet un repàs crític de l'activitat del govern aquests mesos. Rajoy ha exigit al president, José Luis Rodríguez Zapatero, que comparegui al Congrés per explicar l'enviament de tropes espanyoles en el marc del desplegament d'una força d'interposició al Líban, amb el vistiplau de l'ONU. Segons el dirigent del PP, Zapatero "fica Espanya en el pitjor escenari bèl·lic internacional que hi ha en aquest moment".

Actualitzat

Mariano Rajoy vol preguntar a Zapatero quants soldats enviarà al Líban, com finançarà la missió i quina durada tindrà el desplegament.

El líder popular també ha acusat el govern espanyol d'actuar amb "incompetència, ineficàcia i demagògia" en la manifestació de l'aeroport del Prat, en les crisis dels incendis a Galícia i en l'arribada massiva d'immigrants a les costes espanyoles.

En el cas concret dels focs registrats a la comunitat gallega, Rajoy ha recordat que el ministre de l'Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba, i el fiscal general de l'Estat, Cándido Conde-Pumpido, van arribar a parlar d'una trama organitzada, de manera que els ha demanat que si existeix tal estructura que diguin qui la compon i que els detinguin.

Finalment el president del PP ha assegurat que la principal prova de foc que té ara el govern es la legalització de Batasuna. Segons Rajoy, si Batasuna és legalitzada abans que ETA abandoni les armes estarem en la situació anterior a l'aprovació de la llei de partits, que pel dirigent popular ha estat l'instrument més útil en la lluita contra el terrorisme.

Anar al contingut