De soldats voladors a pistoles antidron: França presumeix de ginys el 14 de juliol

A la desfilada, on hi ha hagut xiulades dels "armilles grogues" contra Macron, hi han pres part unitats militars de nou països del vell continent

RedaccióActualitzat

Ginys tecnològics i armilles grogues han marcat el tercer 14 de juliol d'Emmanuel Macron. França celebra la seva festa nacional - aniversari de la presa de la Bastilla el 1789 - entre el malestar social i el desplegaments militar. I tot embolicat d'una gran dimensió europea: el president francès s'ha envoltat de líders europeus i ha insistit en la proposta de cooperació militar comuna.

4.300 militars, 196 vehicles, 237 cavalls, 69 avions i 39 helicòpters, han desfilat pel centre de París. L'exèrcit ha presumit de ginys d'última tecnologia. El més espectacular ha estat un "flyboard", una plataforma voladora amb un soldat que pot arribar als 190 quilòmetres per hora amb una autonomia de prop de deu minuts.


L'exèrcit també ha ensenyat les seves armes antidrons:

 

 

França ja va deixar clara aquest dissabte la seva voluntat de col·locar el seu exèrcit a l'avantguarda de la innovació amb l'anunci de la creació al setembre d'un "gran comando de l'espai" integrat en l'Exèrcit de l'Aire. Aquest nou cos, amb base a Tolosa, aspira a reforçar els interessos francesos fins i tot a l'espai.

 

Envoltat de dirigents europeus

L'altre punt d'interès del 14 de juliol era a la grada d'autoritats. A Emmanuel Macron l'han acompanyat altres dirigents europeus, entre ells Angela Merkel.

La cooperació militar europea ha marcat la desfilada. El president francès ha volgut escenificar el seu projecte d'una defensa i un exèrcit comuns, convidant als Camps Elisis la cancellera alemanya Angela Merkel i diversos dirigents europeus.

El president de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker, o el secretari general de l'OTAN, Jens Stoltenberg, també estaven entre els convidats.

 

 

 

A la desfilada hi han pres part unitats militars de nou països del vell continent: Alemanya, el Regne Unit, Bèlgica, Dinamarca, Espanya, Estònia, Finlàndia, Holanda i Portugal.

 

Xiulada i detenció d'armillues grogues

Els Armilles Grogues han fet sentir la seva veu a la desfilada. Durant els actes de celebració s'han pogut sentir xiulets i a mesura que ha avançat el dia la tensió ha anat creixent.

 

 

Les forces de l'ordre franceses han fet servir gas lacrimògen per dispersar una protesta dels armilles grogues als Camps Elisis de Paris, poques hores després que Emmanuel Macron presidís la tradicional parada militar en motiu del 14 de juliol, festa nacional francesa. Almenys hi ha 152 detinguts.

ARXIVAT A:
FrançaEmmanuel Macron
Anar al contingut