Cuixart sobre el guàrdia civil que ha denunciat Òmnium: "O hi ha mala fe o incompetència"

El guàrdia civil assegura que no va mentir, va definir la bandera perfectament i que s'ha querellat perquè "es mercadejava amb mi"

Actualitzat

El guàrdia civil que ha demandat Òmnium Cultural per haver utilitzat la seva veu en una campanya de captació de socis ha declarat, en el judici que es fa aquest dijous a l'Audiència de Barcelona, que va presentar la querella contra l'entitat perquè "vaig veure que es mercadejava amb mi".

Jordi Cuixart, que ha declarat com a responsable de l'entitat sense afany de lucre, ha recordat que Òmnium no té cap finalitat econòmica, i que amb la campanya es volia denunciar que "el testimoni estava mentint".

"Amb aquest ús de la llibertat d'expressió vam difondre el que, per nosaltres, és un despropòsit. En tot cas, nosaltres el que volíem i volem seguir denunciant és que el testimoni no estava dient la veritat."
"És més que evident que o hi havia mala fe, o hi ha  fals testimoni, o  incompetència manifesta d'un servidor públic que era incapaç de definir una bandera que afirmava que havia vist."".

L'agent que en el judici del procés al Tribunal Suprem va descriure la bandera d'Òmnium demana a l'entitat 10.000 euros d'indemnització per danys morals, per haver vulnerat el seu dret a la intimitat fent ús de la seva veu amb una finalitat publicitària.

L'agent ha explicat que el mateix dia que va comparèixer al Suprem va començar a rebre milers de vídeos amb links, missatges i memes, "em van ridiculitzar, es reien de mi", però no va demandar ni cap persona ni cap mitjà, fins que va veure que al final del vídeo d'Òmnium hi havia la frase "fes-te'n soci". Per això considera que es demanaven diners.

L'agent que va descriure la bandera d'Òmnium com "un quadrat de tela verda amb un pal" ha insistit que no va mentir durant el judici del procés.

"La vaig descriure perfectament i molt detalladament, i correspon amb la realitat. No vaig mentir en cap moment. Posteriorment es va demostrar que era així a les xarxes socials on es veia aquesta bandera que era com jo vaig descriure."

La bandera verda de "democràcia" és la que l'agent va intentar descriure en el judici

El president d'Òmnium, Jordi Cuixart, empresonat per l'1-O, que no ha pogut declarar presencialment a causa de les restriccions per la Covid i ho ha fet per videoconferència, ha assegurat que l'entitat es finança amb els socis i no té afany de lucre, ni cap finalitat econòmica. Ha afegit que la finalitat de la campanya era denunciar les falsedats que es declaraven en el judici del procés "per mala fe o incompetència", i ha afegit que en el cas del vídeo de l'agent, "parlava per si sol".

El director de la campanya d'Òmnium, Oleguer Serra, ha admès que no es va demanar el consentiment de l'agent, com no es va demanar a cap de les persones que havien declarat públicament al judici, i ha dit que el vídeo formava part d'una campanya més extensa.

Judici per la demanada del guàrdia civil contra Òmnium (CCMA)
ARXIVAT A:
Òmnium CulturalGuàrdia CivilJudicialJudici procés
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut