Alfonso Alonso encapçalarà la candidatura conjunta del PP i Ciutadans al País Basc (EFE/Sergio Barrenecha)
Alfonso Alonso encapçalarà la candidatura conjunta del PP i Ciutadans al País Basc (EFE/Sergio Barrenecha)

Acord de PP i Cs per anar junts a les eleccions basques amb Alonso de candidat

Encara no se sap el nom amb què es presentarà la coalició

Actualitzat

El PP i Ciutadans aniran junts a les eleccions basques del 5 d'abril. Ciutadans ha acabat cedint i ha desvinculat aquest acord del de Galícia, on els populars prefereixen anar sols.

A Euskadi es mantindrà Alfonso Alonso, líder del PP basc, com a candidat a lehendakari. El que encara no ha transcendit és el nom amb què es presentarà la coalició.

L'acord es negociava des de feia dies i s'ha tancat en una reunió, aquest dimecres a la tarda, entre el secretari general del PP, Teodoro García Egea, i el secretari general del grup parlamentari de Cs, José María Espejo-Saavedra.

Els detalls se sabran aquest dijous, el mateix dia que acaba el termini per registrar coalicions per als comicis i el mateix dia que es preveu que el Consell General de Ciutadans es pronunciï sobre el principi d'acord. 
 


Núñez Feijóo, aclamat després d'anunciar que optaria a la reelecció (EFE/Lavandeira jr)
Núñez Feijóo, aclamat després d'anunciar que optaria a la reelecció (EFE/Lavandeira jr) (EFE/Lavandeira jr)


Ciutadans reclamava un acord global per concórrer junts a les eleccions a Galícia, el País Basc i Catalunya, però aquest possibilitat es va allunyar de seguida.

El líder del PP gallec, Alberto Núñez Feijóo, va rebutjar coaligar-se amb la formació d'Inés Arrimadas fent valer la fermesa del seu partit entre els electors: "El que funciona, no es canvia." Arrimadas ha trucat a Feijóo aquest dimecres al matí per desbloquejar les converses, però el dirigent gallec ha reiterat la seva posició. No accepta una coalició amb Cs, però sí integrar a les llistes membres del partit, fins i tot identificant-los com a independents.

Ciutadans no té representació al Parlament de Vitòria. 

ARXIVAT A:
PPCsPaís Basc
Anar al contingut