Roquetes

Cribratge a l'escorxador Padesa: de 700 treballadors ja s'han detectat 121 positius

Aquest cap de setmana es faran unes 500 proves PCR al CAP de Roquetes per determinar l'abast del brot més gran de les Terres de l'Ebre

RedaccióActualitzat

Aquest dissabte han començat les proves massives a 500 treballadors de l'escorxador d'aus de l'empresa Padesa de Roquetes, al Baix Ebre, després que es va detectar un brot a mitjans de setembre amb 43 positius. Aquest dissabte preveuen fer unes 300 proves i diumenge 200 més. Els resultats de les proves PCR es coneixeran dimarts i és posible que la xifra total d'infectats s'incrementi. 

La seu de l'empresa a Roquetes té uns 700 treballadors. A uns 200 ja se'ls va fer una primera prova, però els casos han continuat augmentant fins arribar als 121 positius confirmats aquest dissabte. També hi ha una dotzena de familiars amb Covid. Això fa que sigui el brot de coronavirus més gran que hi ha hagut fins ara a les Terres de l'Ebre.

Aquest nou cribratge ha de servir per determinar com està el mapa de contagis a la zona, ja que els 700 treballadors viuen en moltes poblacions del Baix Ebre i del Montsià.

De fet, les autoritats han recomanat a totes les famílies que no portin els nens i nenes a les escoles fins que no tinguin els resultats de les PCR.

Mar Lleixà, directora territorial de Salut a les Terres de l'Ebre, ha explicat que cal "estar molt atents a quins són els resultats d'aquest cribratge, perquè estos positius alhora tenen els seus contactes estrets, que també s'han cribrat tots estos dies i, en funció de les dades, com sempre es fa, des d'Epimiodologia i Salut Pública, que són l'autoritat competent, es prendran aquelles mesures que siguin necessàries."

 

Les proves es fan al CAP de Roquetes i Salut ha precisat que aquest cribratge es realitza amb plena col·laboració de l'empresa. Les mostres s'analitzaran al laboratori de l'ICS del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre.

ARXIVAT A:
Coronavirus
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut