Així ha quedat la placa després que l'han cremat
Així ha quedat la placa després que l'han cremat
Barcelona

Cremen la placa contra la tortura de davant la comissaria de Via Laietana

La placa, que va causar malestar entre la Policia Nacional, ha estat cremada per un "grupuscle ultra", segons l'Ajuntament de Barcelona

RedaccióActualitzat

Aquest dimarts, l'Ajuntament de Barcelona va instal·lar una placa en memòria de la repressió franquista i la tortura davant de la comissaria de la Policia Nacional de Via Laietana. Dos dies després, la placa ha aparegut cremada. L'acció l'ha feta un "grupuscle ultra", segons ha dit el tinent d'alcalde Gerardo Pisarello.

La instal·lació d'aquest faristol recordant les tortures durant el règim franquista havia causat malestar entre la Policia Nacional. El Sindicat Unificat de la Policia, majoritari en el cos, afirmava en un comunicat que l'Ajuntament se sumava als "atacs llançats" per l'independentisme contra les forces de seguretat. Deia que era un "atemptat contra la convivència" i exigia que el faristol es retirés.

L'alcaldessa, Ada Colau, ja ha avançat en un tuit que pensen tornar a col·locar una placa idèntica a la que hi havia.

 

La placa instal·lada dimarts davant la comissaria

L'acció d'aquesta nit també ha estat condemnada per Gerardo Pisarello. El tinent d'alcalde ha acompanyat el seu tuit amb els usuaris que han respost a la líder municipal de Ciutadans, Carina Mejías, que havia qualificat la placa d'"ofensiva".


El consistori ja ha demanat una còpia del faristol per tornar-lo a posar. També s'ha donat l'ordre als serveis jurídics per presentar la denúncia als jutjats, que incorporaran la petició perquè la Policia Nacional aporti les imatges de les càmeres de vigilància de la prefectura.

ARXIVAT A:
PolicialExtrema dreta
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut