Primer pla del vicepresident del Parlament, Josep Costa, acompanyat pel regidor d'Olot Pep Berga aquest diumenge 9 de setembre de 2018. (Horitz…
Primer pla del vicepresident del Parlament, Josep Costa, acompanyat pel regidor d'Olot Pep Berga aquest diumenge 9 de setembre de 2018. (Horitzontal)

Costa adverteix que si la Fiscalia manté les acusacions de rebel·lió ''hi haurà moltes conseqüències i molt greus''

ACN Olot.-El vicepresident primer del Parlament, Josep Costa, ha advertit que si la Fiscalia acaba mantenint les acusacions de rebel·lió contra els presos independentistes, ''hi haurà moltes conseqüències i molt greus''. Costa considera que es tracta d'una ''línia vermella'' a la que cal donar una resposta ''molt contundent''. El vicepresident també ha reivindicat una ''estratègia conjunta'' amb Esquerra i diu que ''no hi ha cap dicotomia'' en eixamplar la base de l'independentisme i avançar. ''Si tirem endavant és quan convencerem a la gent que la independència és possible i cada cop més ciutadans s'hi apuntaran'', ha assenyalat Costa, que també ha donat suport a les mobilitzacions que hi haurà durant aquesta tardor. ''No les organitzem nosaltres, però ens sentim molt còmodes, per exemple en la manifestació de dimarts a Barcelona''.

''No podem anar a un escenari de diàleg i distensió amb la Fiscalia mantenint les acusacions de rebel·lió''. Així s'ha expressat el vicepresident primer del Parlament, Josep Costa, que ha lamentat les informacions que apunten a que el ministeri públic mantindrà l'acusació malgrat que ''semblava que hi havia un nou tarannà i una música diferent''. ''Cal punxar la bombolla de la repressió, no pot ser que continuïn havent presos polítics i persones exiliades'', ha reblat Costa que considera que seria una ''gran decepció'' si la Fiscalia no canvia de parer.El vicepresident del Parlament també ha reivindicat que hi ha una ''estratègia conjunta'' amb ERC, però assegura que és ''perfectament compatible'' eixamplar la base independentista amb ''avançar'' cap a la República. En aquest sentit, Costa creu que ''si es tira endavant, la gent s'hi sumarà quan vegin que és possible la independència''.''Aquí no hi ha cap conflicte per sumar i avançar, qui vulgui posar una dicotomia s'està equivocant'', ha reblat el vicepresident, que considera que ''hi ha les eines i el suport'' per ''tirar endavant aquest projecte compartit que és la independència''.Suport a les manifestacionsEn relació a la diada, Costa ha assenyalat que malgrat que no són els grups independentistes qui convoquen la manifestació, s'hi senten ''molt còmodes'' i donen suport a una nova mobilització ''festiva, reivindicativa i pacífica''.El vicepresident del Parlament diu que ''estan al costat de la gent'' i espera que la manifestació del proper dimarts ''desbordi la Diagonal'' de Barcelona i ''torni a ser un èxit'' de participació.Josep Costa ha fet aquestes declaracions en una visita a les Festes del Tura d'Olot, on ha assistit a un Ball de Gegants i Capgrossos i a una audició de sardanes a la Plaça Major de la capital de la Garrotxa.

Anar al contingut