El portaveu de CSQEP, Joan Coscubiela, aquest dimarts al Parlament
El portaveu de CSQEP, Joan Coscubiela, aquest dimarts al Parlament
Barcelona

Coscubiela critica que la Llei del referèndum no té "garanties ni empara legal"

El portaveu parlamentari de Catalunya Sí que es pot assegura que el projecte "incompleix" les resolucions del Parlament, "vulnera" l'Estatut i "ignora" la legalitat internacional

Actualitzat

El portaveu parlamentari de Catalunya Sí que es Pot (CSQEP), Joan Coscubiela, considera que la futura Llei del Referèndum "incompleix" les resolucions del Parlament, "vulnera" l'Estatut, "ignora" la legalitat internacional i "es confronta" a l'espanyola. En roda de premsa al Parlament, hores després que JxSí i la CUP expliquessin els detalls de la llei, Coscubiela ha qualificat l'acte de "merament publicitari" i "propagandístic".

"És una llei sense garanties i sense cap empara legal"

Coscubiela ha criticat l'"estratègia" del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, perquè creu que "ha debilitat" el referèndum en lloc d'"enfortir-lo". A més, ha defensat que Puigdemont ha provocat una "crisi" al govern fent-lo "saltar pels aires" amb el cessament del fins ara conseller d'Empresa i Coneixement, Jordi Baiget. Ha instat el president de la Generalitat a "reconsiderar la seva estratègia", que veu com una "fugida cap a enlloc".

En aquest sentit, ha criticat l'apartat de la futura llei que estableix la proclamació "immediata" de la independència si guanya el 'sí' en el referèndum de l'1 d'octubre.

"Els que han presentat la llei saben que això no és creïble"

El portaveu parlamentari de la confluència d'esquerres ha tret ferro al fet que diputats de CSQEP militants de Podem i EUiA hagin assistit a la presentació de la llei que s'ha fet al Parlament, mentre que els d'ICV s'han absentat. Coscubiela ha dit que Albano Dante Fachin, Àngels Martínez i Joan Giner (Podem), i Joan Josep Nuet (EUiA) hi han anat "a títol personal", unes paraules que posteriorment ha desmentit el líder de Podem a Catalunya:

 

Anar al contingut