Joan Carles I i Corinna Larsen en una imatge d'arxiu
Corinna va rebre 4,3 milions d'euros del govern de Kuwait poc després de la visita de Joan Carles I al país

Corinna Larsen declara que Joan Carles I li va donar 65 milions "per gratitud i amor"

A la declaració, com a investigada, davant del fiscal suís, explica que la transferència que li va fer el rei emèrit no era per desfer-se dels diners

Actualitzat

L'empresària alemanya Corinna Larsen, que va tenir relacions amb Joan Carles I, ha assegurat a la justícia suïssa que el rei emèrit li va donar gairebé 65 milions d'euros, l'any 2012, per "gratitud i amor" i per garantir "el seu futur i el dels seus fills".

Segons la declaració, no va preguntar l'origen dels diners, però després li van explicar que venien "d'una donació del rei Abdul·là a favor de Joan Carles".

Davant del fiscal Yves Bertossa, en qualitat d'investigada, l'empresària explica que la transferència del rei emèrit "no era per desfer-se dels diners":

"En cap moment va dir que volgués desfer-se d'aquests diners. Ignoro si havia declarat aquests actius al fisc espanyol. Havia sentit a parlar vagament d'una amnistia fiscal a Espanya, però com que no visc en aquest país no en conec els detalls."

 

Darrere d'aquest regal generós, Larsen també hi veu una altra intenció del rei i és que "encara tenia l'esperança de recuperar-la", segons la declaració, a la qual ha tingut accés El Pais, que va fer el desembre del 2018.

 

Corinna Larsen s'ha negat a fer arribar aquesta declaració a la justícia espanyola, com li permet la llei suïssa.

A Suïssa la investiguen en relació amb el suposat pagament de comissions i l'origen dels fons que hi ha en un compte de la Fundació Lucum, de la qual són beneficiaris el rei emèrit, Joan Carles I, i el seu fill, Felip VI. En aquest compte, obert l'any 2008, es van ingressar 64,8 milions per ordre del Ministeri de Finances de l'Aràbia Saudita. El diari britànic The Telegraph va esquitxar Felip VI, que va fer el gest de renunciar a l'herència paterna davant de notari.

 

A més de Corinna Larsen, el gestor del rei emèrit, Arturo Fasana, i l'advocat Dante Canónica també són investigats a Suïssa per un delicte de blanqueig agreujat de capitals, penat amb fins a cinc anys de presó.

L'antiga amiga del rei emèrit ha explicat que ha rebut amenaces dels serveis secrets espanyols perquè no parli i assegura que Felip VI n'està assabentat, com es recull en el reportatge "El virus de la Corona", d'ETB, la televisió pública basca, que va emetre TV3.

Aquesta setmana, Òmnium Cultural ha començat una campanya per portar Joan Carles I davant la justícia, amb una querella al Tribunal Suprem i demanant a Suïssa que l'investigui i mentrestant li congeli els fons que té al país.
ARXIVAT A:
CorrupcióCasa Reial espanyola
Anar al contingut