Imatge d'un dels llops localitzats a Catalunya entre la Cerdanya i el Ripollès
Mont-ras

Primer llop detectat mai a les Gavarres

L'exemplar, que tindria uns cinc anys, va morir atropellat fa una setmana a Mont-ras

RedaccióActualitzat

L'animal que es va trobar mort la setmana passada, el 27 de febrer, en una carretera de Mont-ras, al Baix Empordà, és un llop, segons ha confirmat la necròpsia. Amb aquesta confirmació, és la primera vegada que es localitza un exemplar de llop a les Gavarres.

La seva anàlisi també ha revelat que va morir atropellat, i que és un mascle que tindria uns 5 anys, pesava 34 quilos i feia 1 metre i 40 centímetres de llarg.

 

Aquest llop podria procedir de la frontera francoitaliana, un extrem que ha d'acabar de confirmar l'anàlisi de les mostres de pèl i músculs extretes, però ja s'ha descartat, per la petjada, que sigui el detectat al Solsonès o el del Ripollès.

Els resultats del laboratori es contrastaran amb la base de dades de llops del Department de Territori per saber si ja havia estat detectat amb anterioritat.

 

Tres llops detectats

El mateix departament ha recordat que no té en marxa cap programa de reintroducció del llop, però que hi ha exemplars erràtics que, de tant en tant, entren en territori català. L'administració sí que té en funcionament un programa de seguiment d'aquesta espècie i mesures de prevenció i compensació de danys, per compaginar la seva presència amb l'activitat ramadera des que el 2000 es va tornar a detectar la presència puntual de llops salvatges a Catalunya.

Actualment hi ha detectats als Pirineus Orientals (Catalunya-França) tres llops, tots mascles i d'origen alpí (francoitalià). Dos d'aquests llops es mouen en tots dos costats de la frontera. El tercer llop és el detectat darrerament entre el Solsonès i l'Alt Urgell.

Anar al contingut