Hospital de campanya a l'exterior de l'Arnau de Vilanova de Lleida (ACN/Anna Berga)

Confirmat un quinzè brot de Covid-19 al Segrià, en una empresa hortofructícola

L'hotel Nastasi de Lleida tornarà a acollir malalts de Covid-19 i l'hospital Arnau de Vilanova hi dedicarà una tercera planta

RedaccióActualitzat

Ja són quinze els brots de Covid-19 detectats al Segrià, després que aquest matí el Procicat ha informat d'un de nou en una empresa hortofructícola de la comarca.

Ara per ara, doncs, les empreses hortofructícoles concentren la majoria dels brots comptabilitzats: 11 de 15.

Els quatre brots restants estan localitzats en dues residències de gent gran, un alberg (26 casos) i un edifici del centre històric (15 casos).

La situació al Segrià fa que la segona planta per a malalts de Covid-19 habilitada a l'Hospital Arnau de Vilanova de Lleida ja estigui gairebé plena; ja es pensa a activar una tercera planta, perquè es necessiten més llits, i s'avisa que es necessiten 20 metges especialistes més i 50 professionals d'infermeria.

En la roda de premsa posterior a la reunió del Procicat, la consellera de Salut, Alba Vergés, ha explicat que aquesta és una gestió complexa i que les prioritats que hi ha ara per fer front a l'epidèmia en general i en concret al Segrià és tallar la transmissió i protegir les persones més vulnerables.

Vergés ha recordat que ja es va anunciar la prohibició de les visites a les residències i la recomanació que la gent gran es quedi a casa:

"Millor protecció és la prevenció"

Control dels Mossos d'Esquadra en un accés a la comarca del Segrià (ACN/Oriol Bosch)

 

Projecte de col·laboració 

Alba Vergés també ha explicat que els tècnics estan controlant que a les residències es duguin a terme mesures com la higiene o la sectorització, i ha destacat que és imprescindible actuar des del primer moment:

"Arran del treball intens dels municipis, iniciem el projecte de col·laboracio entre alcaldies, l'atenció social i l'atenció primària. Hem començat per Alcarràs i Aitona. Una bona coordinació entre els municipis i el sistema sanitari és imprescindible."


D'altra banda, l'Hotel Nastasi de Lleida tornarà a ser un hospital medicalitzat per atendre malalts de Covid-19, com ja va passar durant el pic de la pandèmia, al març i l'abril.

El Nastasi s'havia obert fa un parell de setmanes per acollir temporers amb símptomes lleus o contactes que no podien fer l'aïllament domiciliari. Ara se'ls està buscant un altre lloc al Segrià per fer la quarantena.

També s'estan buscant altres centres per poder derivar-hi malalts d'altres patologies i no col·lapsar l'Arnau de Vilanova.

A més llarg termini, s'ha anunciat que es construiran annexos en cinc hospitals catalans, entre els quals l'Arnau de Vilanova, abans que acabi l'any.

ARXIVAT A:
Coronavirus Desescalada
Anar al contingut