Madrid

Condemnat a 96 anys de presó el "violador de l'ascensor"

Pedro Luis Gallego va assaltar quatre joves a Madrid, després d'haver complert vint anys de condemna per dos assassinats

RedaccióActualitzat

Condemnat a 96 anys de presó Pedro Luis Gallego, conegut com el violador de l'ascensor. L'Audiència de Madrid el condemna per tres delictes d'agressió sexual (dos d'ells, continuada) i dos de detenció il·legal comesos entre finals de 2016 i el 2017.

Va cometre les agressions prop de l'Hospital de La Paz de Madrid, després d'haver complert a la presó una condemna prèvia per l'assassinat de dues noies.

Va assaltar quatre joves a punta de pistola per obligar-les a mantenir relacions sexuals i va arribar a raptar-ne dues i portar-les a una casa de Segòvia.

Durant el judici, Gallego es va confessar culpable i hi ha proves, com recull la sentència:

"La seva confessió expressa, juntament amb l'abundant material provatori, pericial i testifical, amb especial rellevància dels informes d'ADN realitzats a cadascuna de les víctimes, ha estat suficient per arribar al criteri condemnatori."

 

 

L'acusat complirà ara un màxim de 25 anys de presó, per un acord entre les parts, però la sentència també fixa que es tindrà en compte la totalitat de la pena per aplicar-li beneficis penitenciaris.

La resolució no és ferma i es pot recórrer al Tribunal Superior de Justícia de Madrid.

 

Violacions anteriors

Gallego ja havia estat condemnat per dos delictes d'assassinat i era un violador en sèrie. Es feia passar per tècnic, vestit amb una granota, i el sobrenom li ve perquè acorralava les víctimes a l'ascensor.

Després de vint anys a la presó, va sortir-ne al novembre del 21013, perquè se li va reduir el temps de condemna amb caràcter retroactiu, en aplicació de la Doctrina Parot.

Des de llavors, no tenia vigilància policial.

ARXIVAT A:
Agressió sexual
Anar al contingut