Barcelona

Concentracions sindicals en contra de la reforma del calendari escolar

Mestres i professors han tornat a protestar per la modificació del calendari escolar que s'aplicarà a partir del curs que ve a Catalunya. Els docents han fet concentracions a una vintena de ciutats catalanes. Davant d'aquestes protestes, el conseller d'Educació, Ernest Maragall, ha instat els sindicats de mestres i professors a canalitzar les seves crítiques al calendari a través del consell escolar.

Actualitzat
Unes desenes de delegats de sindicats docents s'han concentrat aquest migdia davant la seu del Consorci d'Educació de Barcelona a la plaça Urquinaona per reclamar la retirada de la proposta de la Generalitat de la reforma del calendari escolar.
La concentració, convocada per USTEC-STEs, CCOO, ASPEPC-SPS i FETE-UGT, s'ha repetit gairebé a la mateixa hora davant els serveis territorials d'Educació i ajuntaments de 17 poblacions catalanes.

Els sindicats exigeixen a la Generalitat que retiri la seva proposta de reforma del calendari escolar, que preveu avançar una setmana l'inici de curs i introduir una setmana nova de vacances al febrer, a més de suposar l'eliminació de la jornada continuada al juny per als docents de l'escola pública. Les principals centrals sindicals de l'àmbit de l'ensenyament consideren que la reforma del calendari "empitjora les condicions de treball del professorat", a més de fer-se difícil de complir a moltes escoles.

La indignació sindical s'ha traduït a més en una amenaça de convocar una nova vaga en els centres educatius si el departament d'Educació no modifica la seva política educativa i retira aquesta proposta. Aquesta vaga, si es porta a terme, seria la primera convocada en aquest curs escolar pels sindicats d'educació, que el passat curs acadèmic van convocar fins a quatre aturades en contra de la llei d'educació de Catalunya (LEC), encara que només dues van ser unitàries.

En aquesta ocasió, USTEC, CCOO, ASPEPC i UGT denuncien que Educació ha plantejat la seva proposta de canvis al calendari de manera "irresponsable" i "sense consens", demostrant, segons el seu parer, "una falta de respecte per la negociació col·lectiva" i actuant "de mala fe", segons el manifest conjunt que han subscrit.
Anar al contingut