Barcelona

Comencen les proves de nivell per a 140.000 alumnes catalans de cinquè de Primària i tercer d'ESO

Des d'aquest dilluns, un total de 138.512 alumnes catalans de cinquè de Primària i tercer d'ESO se sotmeten a una prova de nivell. Aquest examen, a diferència de la prova de sisè de Primària, no és extern sinó que l'organitzen i el corregeixen els mateixos centres educatius. Els resultats permetran al professorat i les famílies saber si els nens i joves han assimilat els coneixements que van aprendre el curs anterior. Els centres, que fan aquesta prova per aplicar la llei orgànica d'educació (LOE), tenen fins al 13 de novembre per fer l'examen.

Actualitzat
Un total de 68.782 alumnes de cinquè de Primària i 69.730 de tercer d'ESO fan des d'aquest dilluns i fins al 13 de novembre una prova de nivell. L'examen pretén avaluar la comprensió i expressió en català, castellà i també, en alguns casos, en aranès.

Els exàmens consten de tres textos amb preguntes de comprensió lectora i expressió escrita que els alumnes han de respondre amb un temps límit d'una hora.

El professorat del centre corregirà les proves, que serviran perquè les escoles, instituts i famílies sàpiguen si els alumnes han assimilat els coneixements apresos el curs anterior. Segons el Departament d'Educació, aquests exàmens permetran als centres avaluar la seva acció i reorientar la pràctica docent si els alumnes no se'n surten.
Anar al contingut