Granollers

Com ajuden els Grups d'Atenció a la Dona dels Mossos les víctimes de violència masclista

Aquests equips estan especialment formats per assessorar i protegir les víctimes de la violència masclista

RedaccióActualitzat

Amb una altra mort, a Castellbisbal, són 8 les dones assassinades per violència masclista a Catalunya des que va començar l'any. Una més que en tot l'any passat.

Precisament, la majoria de comissaries dels Mossos d'Esquadra compten amb un Grup d'Atenció a la Dona, uns agents especialment formats per poder acompanyar les víctimes de la violència masclista. Treballen en la prevenció i en l'actuació. Fan xerrades a instituts, treballs en xarxa i assessorant a les víctimes.

Quan una dona ha estat víctima d'una agressió masclista o viu amb la por d'arribar a aquest punt, es pot adreçar a la comissaria dels Mossos més pròxima. Allà la derivaran al grup d'Atenció a la Víctima, on escoltaran el seu cas, i en funció del que els expliqui, li aconsellaran posar denúncia o no.

Ells no fan de jutges, només valoren els riscos, recopilen tota la informació possible i ho posen en coneixement del jutge.

 

 

Eli Martínez, agent del grup regional d'Atenció a la Víctima Metronord:

"Moltes dones pensen que quan s'adrecen a una comissaria és per posar una denúncia, a ell el detindran. No sempre és així. Sempre que t'adreces a la policia no té perquè, depenent dels fets no tinc perquè obligar-la a posar una denúncia, obligar-la a anar al jutjat, i de vegades no cal arribar a aquest punt"

En funció del risc en què estigui la dona, se li oferirà protecció en moments puntuals o més continuada si la situació és greu. En el cas que calgui denunciar, són conscients que el suport psicològic a la víctima és molt important.

Eli Martínez:

"Moltes víctimes se senten malament perquè saben que aquella denúncia que ella posa pot comportar una detenció i no li volen cap mal a aquella persona. Llavors si és cert és que nosaltres intentem treure li aquesta responsabilitat, dient li que això és decisió nostra i no d'ella, que nosaltres actuarem depenent del que ella ens ha dit però mai serà la seva responsabilitat, en tot cas és el jutge el que ha decidit sobre els fets"

A la regió metropolitana Nord hi ha 20 comissaries i en cada una hi ha un gabinet d'atenció a la víctima de violència masclista.

ARXIVAT A:
Violència masclista
Anar al contingut