Colau proposa una alcaldia de Barcelona rotatòria a tres amb Collboni i Maragall

El PSC descarta la proposta anunciant que presentarà Collboni en solitari i Trias la qualifica de "tri-alcaldia" que només persegueix conservar el poder

RedaccióActualitzat

L'alcaldessa de Barcelona i candidata a la reelecció per Barcelona en Comú, Ada Colau, ha proposat al PSC i a ERC repartir-se l'alcaldia durant la pròxima legislatura.

Ho ha explicat aquest dimarts al programa "Cafè d'idees" de TVE Catalunya, concretant l'ordre i les proporcions de la proposta:

"Doncs que el senyor Maragall pogués començar sent alcalde un any, i per exemple després els 3 que quedarien un i mig l'ocupés jo, en tant que hem quedat en segona posició després del PSC, però amb un empat de vots tècnic, i arribaria a eleccions, que això al PSC li pot interessar, el darrer any i mig com a alcalde el senyor Collboni."

Segons ha dit Colau, això hauria de ser "un incentiu suficient" perquè Ernest Maragall i Jaume Collboni acceptin un pacte de legislatura per evitar que Xavier Trias sigui alcalde.


"Un govern d'esquerres estable i fort"

L'encara alcaldessa ha remarcat que un pacte com aquest només tindria sentit si es prioritzés "un acord programàtic", afirmant que els 3 partits comparteixen bona part del programa electoral:

"Tenim moltes coses en comú si agafem el programa, coses que a més estan als antípodes del que ha dit que vol fer el senyor Trias. Ha dit que vol tornar a privatitzar escoles bressol, que no connectarà el tramvia, ha votat en contra de la regulació dels lloguers..."

Segons Colau, la seva proposta garanteix "un govern d'esquerres estable i fort", perquè els tres partits tenen 24 regidors, tres per sobre de la majoria absoluta al consistori barceloní, mentre que Trias només té 11 regidors.

Ha afegit que els resultats conformen una majoria d'esquerres i que "els votants progressistes" no entendrien que els tres partits no es posessin d'acord.

També que creu que tant PSC com ERC estan considerant seriosament la seva proposta i que Maragall i Collboni es critiquen sovint públicament, però que han coincidit en moltes decisions els últims 4 anys.

El PSC rebutja la fórmula proposada per Colau

Cap al migdia el PSC ha rebutjat la proposta de Colau, insistint que una alcaldia alternativa a Xavier Trias l'ha d'assumir Jaume Collboni en solitari.

Ho ha dit Laia Bonet, número 3 de la llista que encapçala Collboni, afirmant que una fórmula com la proposada per Colau "no seria entesa pels votants progressistes" i ha anunciat que aniran a la investidura de dissabte amb el seu candidat:

"Barcelona necessita un alcalde fort, un alcalde que faci front als grans reptes que la ciutat té al davant i que lideri un projecte amb rigor i amb estabilitat que ens permeti avançar."

Bonet ha lamentat que ERC hagi apostat per "un front independentista liderat pel senyor Trias a Barcelona", però malgrat això ha fet una crida a aquest partit i a Barcelona en Comú "a definir-se i fer propostes".

Però aquestes propostes, segons Bonet, han de ser fetes "amb generositat i amb humilitat en funció d'on ha ubicat la ciutadania a les urnes" als diferents partits.

Per la seva banda, l'entorn de Trias ha negat que la proposta de "tri-alcaldia" de Colau tingui res a veure amb les esquerres ni "amb el progrés de Barcelona", sinó únicament per "mantenir-se en el poder":

"Colau fa un darrer moviment a la desesperada per salvar el coll, el fa exclusivament en clau de supervivència personal."

 

ARXIVAT A:
Ernest MaragallAda ColauJaume Collboni Ajuntament de Barcelona
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut