Barcelona

Clos cedeix el testimoni a Hereu en nom de la "renovació generacional"

El Consell de Federació del PSC a Barcelona ha aprovat per unanimitat la proposta que Jordi Hereu rellevi Joan Clos al capdavant de l'alcaldia de Barcelona, decisió que el partit ha emmarcat en la seva estratègia de "renovació generacional" i de seguir assumint "riscos". Clos ha qualificat Hereu com "un bon tio", amb "caràcter, coratge, capacitat de fer equip, ferm i valent". El nou alcalde ha parlat d'ambició i coneixement al servei "d'objectius clars" exhibint "prioritats, fermesa i també lideratge".

Actualitzat

Joan Clos s'ha dirigit a Hereu per subratllar que li deixa una ciutat "ben encarrilada" i competitiva en el panorama internacional. L'encara alcalde ha parlat del projecte socialista com un projecte "d'esquerres, de redistribució de la qualitat de vida en tots els barris". Clos ha recordat a Hereu que ser alcalde de Barcelona és un "càrrec irrepetible", un "estat civil", i ha aprofitat per agrair de forma especial la col·laboració de Xavier Casas, així com la dels funcionaris i tècnics municipals.

En la seva intervenció, Jordi Hereu ha fet referència a la "justícia social, solidaritat i fraternitat", en nom de la "llibertat individual i col·lectiva" dels barcelonins i ha expressat la seva "il·lusió i confiança" per la responsabilitat que li ha encarregat un partit que, ha admès, "està disposat a arriscar perquè no som d'ideologia ni tarannà conservador". Abans d'acabar, Hereu ha tingut paraules d'agraïment per a Joan Ferran i el desaparegut Antoni Santiburcio, antic primer secretari del PSC de Barcelona que va fitxar Hereu fa nou anys per a l'Ajuntament.

Per la seva banda, el primer secretari del PSC barceloní, Joan Ferran, ha dit que, amb aquest relleu, CiU "haurà d'empassar-se la seva poma amb cuc inclòs", en referència a l'emblema de renovació que exhibeix el candidat convergent, Xavier Trias. Ferran ha admès davant Clos que hi ha hagut "errors" durant els seus nou anys com a alcalde, encara que ha subratllat que ha estat un mandat "més ple d'encerts" i que deixa una "ciutat que fa goig de mirar".

Anar al contingut