janquim

CiU llança una aplicació per a iPhone

Convergència i Unió (CiU) llança avui una aplicació per al mòbil iPhone i també per a la tauleta del mateix Apple, el popular iPad. D'aquesta manera, CiU és la primera organització política catalana que fa servir aquest procediment per arribar als seus simpatitzants i als possibles electors.

Actualitzat
L'aplicació de CiU per als aparells d'Apple és nativa, és a dir que s'ha desenvolupat seguint les directrius que Apple lliura a tots aquells que pretenen tenir-ne una, i per tant se n'ha hagut de pagar la llicència corresponent. Les aplicacions natives estan preparades per donar serveis diversos sense necessitat d'anar obrint llocs web, com sí que passa amb les aplicacions basades en un navegador d'internet. Fins ara, CiU disposava d'aquest servei per a mòbils, al qual s'accedia des dels seus llocs web.

El procés de creació s'ha allargat durant prop de tres mesos i a darrera hora s'hi van incorporar els elements necessaris perquè l'aplicació també funcioni amb l'iPad.

Connexió a la xarxa Cativistes

L'aplicació conté recursos polítics com ara fotografies, vídeos i notícies relatives a CiU i la seva precampanya electoral però la peça més valuosa és el botó que permet una connexió amb Cativistes, la xarxa social pròpia que CiU va obrir a principis d'aquest any.

La facilitat amb què s'accedeix a aquesta xarxa i la immediatesa de la participació a través del mòbil són arguments de pes que han considerat els responsables de noves tecnologies d'aquesta organització política a l'hora de valorar l'oportunitat de crear aquest servei.

CiU no descarta que més endavant es puguin desenvolupar i posar en circulació aplicacions semblants per a altres modalitats de mòbil. La presentació oficial d'aquesta aplicació es farà el proper dia 8, en un acte presidit per Artur Mas que se centrarà en les propostes d'aquesta coalició en relació amb les noves tecnologies i l'ús d'internet.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut