Barcelona

CiU i el PP exigeixen a Maragall que faci "autocrítica" davant la vaga dels mestres

La vaga de mestres d'aquest dijous arriba hores després dels enfrontaments entre la policia i els estudiants anti-Bolonya. Els ànims estan caldejats i l'oposició demana al govern que assumeixi les seves responsabilitats. CiU creu que l'executiu i, en especial, el conseller d'Educació, Ernest Maragall, haurien de fer "autocrítica" i canviar "d'estratègia per garantir la pau escolar", més tenint en compte que la "política educativa no té unanimitat al govern". El Partit Popular afirma que la vaga dels mestres és el resultat de "la prepotència del govern", actitud que "ha perjudicat moltes famílies catalanes".

Actualitzat
Davant d'aquest panorama, les dues formacions constaten que el PSC està "sol". "Tots els grups menys els socialistes entenen la vaga del professorat", ha dit el popular Rafael López, qui ha advertit que les protestes posen "en qüestió tot el procediment de la llei d'educació de Catalunya (LEC)".

La diputada de Convergència i Unió, Irene Rigau, ha assegurat que l'elevat seguiment de la vaga als centres escolars mostra una escissió més profunda. El desacord entre la conselleria i els mestres va més enllà "d'haver congelat la decisió de les hores extres".

Anar al contingut