El CIS dona al PP entre el 35,2% i el 38,4% dels vots
El CIS dona al PP entre el 35,2% i el 38,4% dels vots (Europa Press/Álex Zea)

CIS: El PP amplia encara més la distància amb el PSOE i s'acostaria a la majoria absoluta

L'enquesta flaix una setmana abans de les eleccions pronostica la victòria de Juanma Moreno, uns 11 punts per sobre del PSOE, amb Vox com a tercera força i Ciutadans amb risc de desaparèixer

El PP guanyaria les eleccions al Parlament d'Andalusia del 19 de juny amb un percentatge de vots entre el 35,2% i el 38,4%, segons l'enquesta flaix que ha publicat aquest dilluns el Centre d'Investigacions Sociològiques. El partit aconseguiria una clara victòria que l'acostaria a la majoria absoluta.

Això són 11,4 i 11,8 punts sobre el PSOE, que aconseguiria entre un 23,8% i un 26,6% dels vots.

 

A diferència del sondeig preelectoral que va publicar el 2 de juny, el CIS no ha publicat una estimació d'escons. En tot cas, confirma que el partit liderat per Juanma Moreno guanyaria diumenge que ve i fins i tot podria augmentar l'avantatge sobre els socialistes que el mateix CIS pronosticava la setmana passada, que era de 10,4 punts.

El PSOE, si es compara l'enquesta flaix i el sondeig preelectoral, millora lleugerament. Ara el CIS li dona una forquilla d'entre un 23,8% i un 26,6% i el 2 de juny li va atribuir un 25,2%.

Pocs canvis pel que fa a Vox, que se situaria com a tercer partit al Parlament andalús en recollir un suport que oscil·laria entre el 13,6% i el 15,8%.

L'enquesta d'aquest dilluns també confirma la patacada de Ciutadans. El partit de Juan Marín, que ha compartit govern amb els populars, cau a la sisena posició en intenció de vot dels andalusos. Segons el CIS, obtindria entre un 3,3 i un 4,5% de vots. Fa una setmana, el mateix CIS li assignava entre un i tres diputats.

Per Andalusia es col·locaria com a quarta força amb un percentatge de suport que es mou entre el 9,4 i l'11,4%, xifres que suposa doblar els percentatges que aconseguiria la formació de Teresa Rodríguez, Endavant Andalusia, que es mouria entre el 4,5 i el 5,9%.

 

ARXIVAT A:
EleccionsAndalusia
Anar al contingut