Barcelona

Cesc Gay presenta la comèdia "V.O.S", basada en l'obra teatral de Carol López

El cineasta Cesc Gay ha presentat la seva nova pel·lícula, "V.O.S", basada en l'obra teatral de Carol López. La cinta conserva el mateix repartiment que a la versió teatral i la protagonitzen els actors Àgata Roca, Vincenta Ndongo, Paul Berrondo, i Andrés Herrera. La pel·lícula és una comèdia en què el director d'"A la ciutat" i "Ficció" torna a abordar les relacions de parella. El director català estrenarà "V.O.S" el pròxim 10 de juliol.

Actualitzat
Cesc Gay ha fet una adaptació fidel de l'obra teatral de Carol López, i respon a una actitud del realitzador de canviar de gènere. En aquesta ocasió, s'ha submergit en el registre de la comèdia per visitar de nou la temàtica de les relacions de parella. El director català ha explicat que fins i tot si fes una pel·lícula de ciència-ficció "acabaria parlant de relacions d'amor en un altre planeta".

En el cas de "V.O.S" el director català ha explicat que ha proposat un joc a l'espectador, ja que el film se situa "en un rodatge, mostra les entranyes del cinema. Col·loco l'espectador amb la possibilitat de veure una pel·lícula fent-se en directe, una mica vol donar aquesta sensació: sembla que s'estigui cuinant mentre l'estàs fent".

La pel·lícula s'estrena el 10 de juliol en versió original a Catalunya, en versió original subtitulada a Madrid i doblada a la resta de l'Estat.

"V.O.S", l'adaptació cinematogràfica de l'obra homònima que es va poder veure al Teatre Lliure de Barcelona està protagonitzada pels mateixos actors que van fer la versió teatral. Es tracta d'Àgata Roca, Vicenta Ndongo, Paul Berrondo i Andrés Herrera. Tots quadre donen forma a una comèdia que es basa en la història d'amor entre un home i una dona que trenquen amb les seves anteriors parelles i en la traïció entre dos amics per un amor.

Tots els actors han coincidit  a Barcelona a valorar els avantatges d'haver representat la versió teatral que Carol López va estrenar al Lliure el 2005. "És un plaer ressuscitar aquesta obra", ha dit Roca. "Ens ha permès ensenyar coses que al teatre passen desapercebudes, més mirades, més silencis. L'únic que hem trobat a faltar durant el rodatge han estat les rialles del públic al teatre", ha confessat l'actriu.

Gay ha explicat que es tracta d'un projecte "molt familiar" i que des d'un principi va tenir clar que volia repetir el repartiment, cosa que va donar lloc a una naturalitat que, segons la seva opinió, traspassa la pantalla. La pel·lícula, que al principi havia de rodar-se únicament en plató, ha acabat gravant-se -per petició expressa del director- també en exteriors, sobretot al Barri de Gràcia de Barcelona, en un rodatge de només cinc setmanes.
Anar al contingut