Ciclisme

Centenars d'aficionats reben Alberto Contador a l'aeroport de Barajas

Alberto Contador ha aterrat a Madrid, després de proclamar-se ahir vencedor del Giro. Centenars d'aficionats l'han anat a rebre a l'aeroport de Barajas. I és que després d'haver encadenat un Tour i un Giro, amb només 25 anys, el ciclista de Pinto s'ha convertit en la nova estrella de les grans voltes per etapes. De moment, l'organització del Tour no ha rectificat la decisió de no convidar l'equip Astana, i, tot i les reivindicacions de molts aficionats, que recullen firmes a través d'internet, sembla que Contador no podrà defensar el títol en la pròxima edició del Tour, que comença d'aquí a un mes.

Actualitzat

El mes de febrer, Alberto Contador es reivindicava a la Volta de Mallorca. L'organització del Tour acabava de deixar fora l'Astana, el seu nou equip. La planificació de la temporada saltava en l'aire i l'equip del Kazakhstan quedava ferit de mort. Contador no podria defensar el títol.

Un cop assimilat el cop, el ciclista de Pinto va centrar la temporada amb un únic objectiu, la Vuelta. El Giro, en principi, també els havia vetat. Quan només faltaven 10 dies per a l'inici de la ronda italiana, l'Astana va ser convidat per l'organització a prendre part a la ronda italiana en substitució d'un equip suís. El madrileny estava de vacances a Benidorm. Tot el que ha vingut després ja forma part de la història del ciclisme.

Pot marcar tota una època

Alberto Contador, de la mà del seu director, el belga Johan Bruyneel, té l'oportunitat de marcar tota una època. No és Miguel Indurain, ni és Lance Armstrong. Contador guanya a la seva manera. És dels que s'arrisquen i entén aquest esport com un espectacle. Si guanya la Vuelta el mes de setembre, amb només 25 anys, el seu nom s'afegiria al d'Anquetil, Gimondi, Merckx i Hinault, els únics guanyadors de les tres grans rondes.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut