Barcelona

CCOO demana la creació d'un acord social de convivència per incrementar el respecte pels professors

El sindicat CCOO considera "urgent i imprescindible" que s'incrementi el respecte i la consideració social del professor, i per això advoca per la creació d'un acord social per a la convivència paral·lel al Pacte Nacional per l'Educació.

Actualitzat

Amb la intenció d'incrementar el respecte per la professió docent, el sindicat CCOO reclamarà al nou govern de la Generalitat que, davant una agressió, el professor tingui total protecció jurídica, administrativa, personal i econòmica.

Els professors també necessiten, segons ha explicat la secretària general de la Federació d'Ensenyament de CCOO a Catalunya, Josefina Pujol, "millors condicions laborals per treballar millor", com retribucions i jubilacions més bones i un desplegament "seriós i compromès" de la llei de prevenció de riscos laborals, ja que "en aquest àmbit portem un retard considerable en l'aplicació", ha comentat Pujol.

Així mateix, CCOO ha criticat que el Departament d'Educació "no hagi fet bé l'estudi de plantilles" docents ni una "bona previsió de la formació del professorat".

Pel que fa a la millora en l'aplicació de la sisena hora, CCOO pretén aconseguir que es revisin les plantilles per posar "tot el professorat que es necessiti", així com revisar i avaluar la manera com s'ha implantat aquesta sisena hora en els centres docents.

CCOO, que s'ha mostrat "molt crític" amb la gestió de l'equip de la Conselleria d'Educació i Universitats en considerar que "no s'han complert les condicions pactades", ha dit que abans de dur a terme les seves propostes es necessita un "increment en la despesa en educació" per arribar "com a mínim" a la mitjana europea, situada en el 6% del PIB, i que hi hagi una gestió "diligent i respectuosa amb el professorat", cosa que "no es pot fer des de la conselleria sense comptar amb el professorat", ha apuntat Pujol.

Anar al contingut