Un dels detinguts a l'Eixample de Barcelona per distribuir bitllets falsos (Mossos)

Cau una xarxa que distribuïa a Barcelona bitllets falsos de 100 euros fets a Itàlia

L'organització, que també treballava a Itàlia, França i Grècia, havia fabricat i fet circular un milió d'euros

Al novembre de l'any passat, la policia va detectar que a Barcelona circulaven una gran quantitat de bitllets falsos de cent euros. La investigació els va portar fins a dos pisos de l'Eixample, on vivien les persones que s'encarregaven de distribuir els bitllets.

Feien entrar els diners en el circuit econòmic a través de botigues amb màquines de pagament. Compraven alguna cosa de poc valor i es quedaven amb el canvi.

Era una de les ramificacions d'un grup que operava a diversos països, i l'operació internacional, coordinada per l'Europol, ha acabat amb 14 detinguts. En total, haurien distribuït un milió d'euros.

 

Fabricats artesanalment a Itàlia

La fabricació dels bitllets era responsabilitat d'una cèl·lula que treballava en un domicili al centre de Nàpols. Després, perquè no els trobés la policia, es va traslladar a Rieti, un municipi a prop de Roma.

La policia subratlla que els bitllets estan fabricats de manera artesanal, amb una "altíssima qualitat", amb tintes especials, marques d'aigua i diversos elements pensats per saltar-se els mecanismes de detenció de les màquines automàtiques de pagament.

Els bitllets falsos arribaven a les cèl·lules itinerants que eren les que col·locaven les monedes, entre elles la detectada a Barcelona.

Les policies també n'han trobat moltes a Itàlia: a Bolonya, Brescia, Cremona, Cosenza, Florència, Foggia, Lecce, Milà, Novara, Pistoia, Reggio Emilia, Verona, i Vicenza. També se n'han detectat a França: a París, Niça i Marsella, i a Grècia, a Atenes.


Les policies subratllen que les autoritats espanyoles i italianes han emès ordres europees de detenció d'altres persones investigades, encarregades de la producció i col·locació de bitllets i que no van ser localitzades en l'operatiu que es va fer simultàniament fa uns dies a tots els països.

 

ARXIVAT A:
Policia NacionalMossos d'Esquadra
Anar al contingut