Un detingut emmanillat i acompanyat per quatre policies
La policia ha escorcollat habitatges, un local comercial i dos vehicles

Cau una cèl·lula jihadista que pagava la cura de terroristes en clíniques barcelonines

La Policia Nacional ha fet escorcolls a Sant Adrià de Besòs, Badalona i Barcelona i ha detingut tres persones

RedaccióActualitzat

La Policia Nacional ha desmantellat una estructura que finançava una milícia terrorista a Líbia vinculada a Estat Islàmic. En el marc de l'operació, s'han detingut tres persones per la seva presumpta participació en un delicte de finançament terrorista.

El principal investigat estava relacionat amb la cúpula d'una milícia vinculada a l'organització terrorista i, segons ha informat la policia, utilitzava un complex entramat empresarial amb branques internacionals per desviar fons per aquesta finalitat.

A més, segons ha avançat La Vanguardia i ha pogut confirmar TV3, la cèl·lula també ajudava combatents libis a curar-se en clíniques privades de l'estat, entre altres llocs a Barcelona. Els terroristes rebien el tractament mèdic aquí, i un cop curats es reincorporaven com a combatents.

Els primers haurien arribat el 2019 i, un cop recuperats de les ferides, tornaven a Líbia. També hi hauria constància que en algun cas fins i tot haurien arribat a immolar-se en nom de la jihad.


Tres detinguts i escorcolls a Barcelona, Badalona i Sant Adrià

L'operació, que s'ha fet aquesta setmana i s'ha conegut aquest divendres, es va posar en marxa quan la policia va detectar l'arribada de terroristes per rebre tractaments mèdics, cosa que va permetre començar a desxifrar l'entramat que en feia possible el finançament.

Un cop detectada la persona que mantenia relació amb la cúpula de la milícia, els agents van comprovar que disposava d'una estructura empresarial que funcionava a diversos països -entre aquests, Espanya- per desviar fons a Líbia i finançar les activitats terroristes.

La policia ha fet escorcolls a tres vivendes a Barcelona i Sant Adrià de Besòs, un establiment comercial a Badalona i dos vehicles de gamma alta, i ha detingut tres persones. Els agents, a banda d'una gran quantitat de diners, han intervingut documentació que ara s'està analitzant.

Els detinguts han passat aquest divendres a disposició del titular del Jutjat Central d'Instrucció número 1 de l'Audiència Nacional, que ha decretat l'ingrés a la presó del líder de l'entramat.

 

ARXIVAT A:
TerrorismeJihadisme Policia Nacional
Anar al contingut