Els membres de la secta oferien rituals xamànics amb consum de drogues per anul·lar la voluntat de les persones

Cau la secta xamànica La Família de l'Ànima, acusada d'abusos sexuals a un centenar de joves

La secta La Família de l'Ànima oferia teràpies amb rituals xamànics i consum de drogues per anul·lar la voluntat de les víctimes, a qui obligaven a pagar milers d'euros

RedaccióActualitzat

Drogues, abusos sexuals i pagament de milers d'euros de fidelitat. És com actuava la secta La Família de l'Ànima, que operava des del País Valencià. La Guàrdia Civil ha desarticulat el grup i n'ha detingut tres membres. Calculen que hi ha un centenar de víctimes.

La Família de l'Ànima estava instal·lada a la Pobla Tornesa, a la Plana Alta. Des d'allà feia rituals xamànics amb consum de drogues per anul·lar la voluntat de les víctimes, que es veien obligades a pagar altes quantitats d'euros per accedir al cercle més proper de la denominada "mestra".

A més, també van abusar sexualment d'un centenar de joves, majoritàriament de Barcelona, Tarragona i Castelló.

El xamanisme és un sistema de mètodes extàtics i terapèutics que tenen com a propòsit contactar, mitjançant un xaman, amb el món paral·lel però invisible dels esperits, i guanyar el seu suport en el tractament dels afers humans, segons el Termcat.


Denúncia d'uns pares

Una denúncia dels pares de dues de les víctimes va permetre a la Guàrdia Civil obrir una investigació que ha acabat amb la detenció de tres membres que integraven la cúpula de l'organització, entre els quals hi ha la mestra i el seu marit.

 

Se'ls acusa dels delictes d'associació il·lícita, intrusisme laboral, agressió sexual i revelació de secrets, entre d'altres.

Les edats de captació i iniciació a les teràpies se situaven en els 20 anys en la majoria dels casos i totes les víctimes tenien un baix estat anímic per problemes personals o emocionals. Algunes han estat immerses en el col·lectiu durant més de 15 anys, i fins i tot s'hi haurien iniciat sent menors d'edat.


Proves i humiliacions

Amb les proves de confiança, la cúpula de la secta obligava les víctimes a fer pagaments de més de 10.000 euros sota la promesa d'accedir al cercle més proper de la mestra. En cas que es neguessin a fer-los, rebien amenaces que els repudiaria tota la família.

Una de les pràctiques habituals relacionades amb els rituals xamànics era el consum de drogues i substàncies al·lucinògenes per posteriorment fer tallers col·lectius nus o tallers relacionats amb la neteja de txakres i amb teràpies sexuals. Aquestes activitats, que sovint eren filmades, derivaven en abusos sexuals.

Tot s'havia de fer com la mestra demanava i establia. I, per aconseguir que fos així, amenaçava les víctimes amb càstigs i humiliacions. De fet, alguns acabaven sent repudiats per la resta de membres quan no seguien les ordres de la líder de la secta.

La Guàrdia Civil ha trobat una important xifra de diners en efectiu a l'habitatge (Guàrdia Civil)

La Guàrdia Civil ha trobat una important xifra de diners en efectiu a l'habitatge, un llistat amb pagaments, substàncies psicotròpiques que provoquen estats d'al·lucinació, i també una gran quantitat d'agendes i anotacions corresponents a les víctimes.

 

 

ARXIVAT A:
ReligióDroguesGuàrdia Civil
Anar al contingut