Barcelona

Catalunya és la comunitat autònoma amb més casos de tuberculosi

Catalunya encapçala la llista de comunitats autònomes amb més malalts de tuberculosi, amb un total de 1.343 afectats detectats, segons dades del Centre Nacional d'Epidemiologia. El Ministeri de Sanitat ha posat en marxa un pla per a la prevenció i el control d'aquesta afecció i que busca unificar els criteris dels metges per afavorir el diagnòstic. L'objectiu és reduir el nombre d'afectats que a Espanya és de 18 persones per cada 100.000 habitants.

Actualitzat
Aquesta xifra de malalts de tuberculosi situa l'estat espanyol en la novena posició entre els països europeus, amb 7.000 nous casos anuals. La detecció de la tuberculosi és molt important, sobretot en l'atenció primària, ja que els símptomes es poden confondre amb un refredat. A més, cal tenir en compte la facilitat de contagi.

Per aquest motiu, el Ministeri de Sanitat ha posat en marxa un programa d'assessorament per als professionals, en què s'aprofundeix en qüestions com el diagnòstic, sobretot, en grups de risc, i els tractaments. A més, també s'aposta per a la creació d'un registre nacional de casos de tuberculosi i una xarxa de laboratoris per fer les proves el més ràpidament possible.

I és que la prova més utilitzada actualment per detectar la malaltia té més de 100 anys d'antiguitat. Els medicaments per combatre-la tenen més de 40 anys i es necessita un tractament d'entre sis i nou mesos per poder superar la malaltia.
Anar al contingut