Casado sacrifica García Egea i accepta convocar un congrés extraordinari

El secretari general del PP presenta la dimissió, una mesura que li havien reclamat diverses veus dins del mateix partit

Actualitzat

Pablo Casado cedeix i accepta un congrés extraordinari mentre es queda sol, fins i tot dins de la seva pròpia direcció. La seva mà dreta, el fins avui secretari general, Teodoro García Egea, ha presentat la dimissió, una mesura que havien reclamat diverses veus en les últimes hores.

D'altra banda, Casado ha convocat la Junta Directiva Nacional, màxim òrgan del partit entre congressos, per al dimarts de la setmana que ve, en comptes del dilluns com va anunciar inicialment.

La direcció del partit admet obertament que la Junta Directiva ha de servir per convocar un congrés extraordinari, la petició que li feien gairebé tots els barons. Casado no ha aclarit si té intenció de presentar-se a la reelecció en aquest congrés.


"Sempre lleial" a Casado

García Egea ha assegurat que serà "sempre lleial" a Pablo Casado, a qui ha definit com "una persona honesta", que no ha dubtat a posar en risc el càrrec per defensar els principis.

En una entrevista a La Sexta aquest dimarts al vespre, el fins aquest dimarts número dos del partit ha desmentit que el president del PP li hagi demanat que dimitís i ha insistit que no deixa el càrrec per "haver fet res mal fet":

"És necessari fer un pas al costat en aquest moment i que siguin els militants que decideixin"

Sobre la presidenta de la Comunitat de Madrid, García Egea ha dit que és "un dels actius electorals més grans" que té el partit i ha negat que hi hagi cap "batalla" entre tots dos.

El ja exsecretari general del PP ha afirmat que "creu" les explicacions que ha donat Isabel Díaz Ayuso sobre el contracte de mascaretes vinculat al seu germà i ha desitjat que la Fiscalia Anticorrupció arxivi el cas.

El fins ara secretari general del PP, Teodoro García Egea, durant una roda de premsa (Europa Press/Eduardo Parra)
El fins ara secretari general del PP, Teodoro García Egea, durant una roda de premsa (Europa Press/Eduardo Parra)

La dimissió de García Egea se suma a les que també hi ha hagut aquest dimarts a la cúpula del partit. El portaveu del partit, José Luis Martínez-Almeida, ha deixat el càrrec de portaveu estatal del partit, segons ha dit, "de comú acord" amb Casado. També han renunciat als seus càrrecs la presidenta del Comitè Electoral, Belén Hoyo, i la responsable d'Exteriors, Ana Vázquez.

També ha deixat el càrrec la presidenta del Comitè de Drets i Garanties del partit, la catalana Andrea Levy. En un missatge a les xarxes socials, Levy s'afegeix a les peticions de congrés extraordinari i lamenta l'"espectacle" que ha donat el partit els darrers dies: "No s'ho mereixen els nostres afiliats ni el nostre país", escriu:

Andrea Levy i José Luis Martínez-Almeida, aquest dimarts en el ple de l'Ajuntament de Madrid
Andrea Levy i José Luis Martínez-Almeida, aquest dimarts en el ple de l'Ajuntament de Madrid (EFE/Chema Moya)

 

ARXIVAT A:
PPPablo Casado
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut