Casado evita comprometre's a favor de l'abstenció malgrat les coincidències amb Rivera
El líder del PP, Pablo Casado
Madrid

Casado evita comprometre's amb l'abstenció proposada per Rivera tot i les coincidències

Els líders del PP i de Cs constaten punts en comú en una reunió al Congrés, però els populars eviten sumar-se a la proposta de Rivera per facilitar la investidura de Pedro Sánchez

RedaccióActualitzat

El líder del PP, Pablo Casado, ha evitat sumar-se a la proposta que aquest dilluns ha fet Albert Rivera per abstenir-se i facilitar així una investidura de Pedro Sánchez si aquest compleix tres condicions.

Després d'una reunió d'un parell d'hores al Congrés dels Diputats entre Casado i Rivera, els populars han emès un comunicat en què reconeixen les bones relacions entre tots dos partits i les coincidències en les reclamacions a Pedro Sánchez. Això sí, el partit evita pronunciar-se a favor d'una abstenció i insisteix que la pilota continua a la teulada del Pedro Sánchez.

Casado insisteix que manté la seva posició, marcada per la seva coherència, fermesa i sentit d'estat, i que s'esperarà a després de la seva reunió d'aquest dimarts amb el rei per parlar.


Rivera demana a Sánchez que rectifiqui

Albert Rivera tampoc ha fet declaracions després de la trobada amb Casado. Ciutadans ha fet públic un comunicat on es valora molt positivament la reunió i s'assegura que Sánchez és el culpable de la situació de bloqueig a Espanya.

Albert Rivera a la sortida de la reunió amb Pablo Casado (EFE)


El text també diu que és Sanchez qui ha de moure fitxa i li exigeix que rectifiqui i es comprometi públicament i per escrit amb les tres condicions que el líder de la formació taronja ha posat sobre la taula: que el govern de Pedro Sánchez planifiqui activar el 155 a Catalunya, que no apugi impostos a famílies i autònoms i que trenqui el govern de Navarra.


Sánchez diu que ja es compleixen les condicions

Després que Albert Rivera fes la seva proposta per sorpresa aquest dilluns, Pedro Sánchez ja li ha respost i li ha dit que ja es compleixen les tres condicions que exigeix i que, per tant, no hi hauria d'haver cap impediment per a què Ciutadans s'abstingués en la votació per la investidura del candidat socialista.

Tots aquests moviments s'emmarquen en les negociacions per arribar a un acord d'investidura abans del pròxim dilluns 23 de setembre. Si no s'arriba a cap acord polític que permeti que s'investeixi un nou president amb els resultats de les eleccions generals del 28A, es convocarien automàticament noves eleccions pel 10 de novembre.

El rei acaba la ronda de contactes

Mentrestant, aquest dimarts el rei Felip VI acabarà la ronda de contactes amb els grups parlamentaris per decidir si presenta un candidat a la investidura. La primera a reunir-s'hi serà Laura Borràs, de JxCAT. També es trobarà amb Jaume Asens (En Comú Podem), Santiago Abascal (Vox), Pablo Iglesias (Podem), Albert Rivera (Cs), Pablo Casado (PP) i, finalment, Pedro Sánchez (PSOE).

Aitor Esteban, del PNB, amb Felip VI (EFE)


De les les reunions que ha mantingut aquest dilluns amb els partits més petits no n'ha transcendit gaire cosa, però aquestes formacions han constatat que Felip VI no farà cap mediació per a que hi hagi un govern de coalició entre el PSOE i Unides Podem, tal i com demanava Pablo Iglesias.

 

ARXIVAT A:
InvestiduraPablo CasadoAlbert RiveraPedro Sánchez
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut