Cas Koldo: la Guàrdia Civil apunta a contactes de la trama amb el cap de gabinet d'Illa

L'últim informe de la Guàrdia Civil mostra pagaments directes a Koldo i contactes amb el Ministeri de Sanitat

L'últim informe que s'ha conegut de la Guàrdia Civil sobre el cas Koldo apunta que la trama de les mascaretes també hauria contactat amb el Ministeri de Sanitat, amb un dels col·laboradors del llavors ministre, Salvador Illa.

Un contacte que hauria facilitat el mateix Koldo García. De fet, la Guàrdia Civil sospita que les empreses involucrades pagaven García de manera recurrent justament perquè fes d'intermediari amb els ministeris. 

En concret, la mà dreta d'Ábalos hauria rebut recurrentment 10.000 euros en metàl·lic de la trama d'empresaris a canvi de la intermediació amb el Ministeri de Foment i la consecució de contractes.

L'informe de la Guàrdia Civil revela que, en un document amb les despeses fixes que anotaven els empresaris, sempre hi havia reservats 10.000 euros amb la K de Koldo.

Diners, en molts casos, en efectiu, i que acabaven en feixos de bitllets a la República Dominicana, o invertits en totxo i cotxes per blanquejar-los.


Reunions amb Sanitat

Els integrants de la trama d'empresaris s'autoanomenaven, en el grup de Whatsapp que compartien, Els quatre mosqueters.

Eren els que aconseguien les mascaretes i les col·locaven en contractes públics a través de reunions, com unes de l'agost del 2020 --primer estiu de la pandèmia-- amb el cap de gabinet del Ministeri de Sanitat, que liderava llavors Salvador Illa.

"Ens acaben d'avisar que el ministre hi ha donat l'OK, estem dins"; diu un dels missatges interceptats: 

Els contactes, segons la mateixa conversa, es van oficialitzar al cap d'uns dies:

Des de Roma, on aquest dijous s'ha reunit amb el papa Francesc, Salvador Illa ha ofert màxima col·laboració per aclarir la seva actuació: 

"Col·laboració absoluta, si se'm requereix, per donar les expliacions que siguin pertinents. Estic tranquil i crec que es va actuar com s'havia d'actuar des de la responsabilitat que tenia com a ministre de Sanitat."

El cas Koldo ja apunta també a altres ministeris i fins i tot ha esquitxat l'ambaixada espanyola a Caracas, amb l'agregat d'Interior, Rubén Villalba Carnerero, investigat per suborn.

ARXIVAT A:
PSCSalvador IllaCas Koldo
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut