Dani Alves no ha estat en la vista d'aquest dijous (Europapress)

Cas Alves: la Fiscalia s'agafa a la prova d'ADN per demanar que continuï a la presó

La defensa del futbolista, en presó preventiva des del 20 de gener, en demana la llibertat, mentre que la Fiscalia i la defensa de la denunciant s'hi oposen

RedaccióActualitzat

Vista aquest dijous a l'Audiència de Barcelona per decidir si es manté Dani Alves en presó preventiva. La defensa del jugador, acusat de violació, en demana la llibertat provisional. En canvi, la Fiscalia i la defensa de la víctima s'hi oposen perquè consideren que hi ha indicis suficients per acreditar que Alves va cometre l'agressió sexual.

La defensa d'Alves proposa llibertat provisional del futbolista amb una sèrie de mesures, com la instal·lació d'una polsera telemàtica per geolocalitzar-lo, la retirada del passaport i compareixences diàries al jutjat.

D'altra banda, Ester Garcia, l'advocada de la noia, ha mantingut l'acusació:

"Si se li atorga la llibertat, suposaria un atemptat contra la integritat psicològica de la víctima"

 

Proves d'ADN

Una de les últimes proves que incriminen el jugador és la troballa del seu ADN en la víctima, un fet que desmunta la versió del jugador abans de ser enviat a presó, on és des de fa més de 20 dies.

La Fiscalia s'ha acollit a les proves d'ADN per defensar que Dani Alves continuï a la presó.

A banda de debatre si es manté la presó preventiva o no, en la vista també s'ha tractat el tema en qüestió i s'ha parlat sobre si va haver consentiment o no per part de la noia.

L'advocada de la denunciant ha instat al tribunal a visionar un vídeo en què es veuria Dani Alves sortint de la discoteca la nit dels fets i a prop, la noia plorant.


Risc de fuga

La revisió de la presó preventiva arriba després que totes les parts hagin deixat clars els seus posicionaments.

La defensa d'Alves, que va presentar un recurs d'apel·lació contra la decisió de la jutge d'enviar-lo a presó preventiva sense fiança, considera que no hi ha risc de fuga. I per justificar-ho, segons fonts judicials, ha aportat el contracte de compra de la casa que el jugador té a Esplugues, un certificat històric d'empadronament i ha al·legat que el futbolista té dues empreses a Espanya "amb un capital important", ha dit l'advocat. Però la denunciant i la Fiscalia s'hi oposen i demanen que el jugador segueixi en presó provisional mentre s'instrueix la causa.

En la vista la Fiscalia ha argumentat que manté l'acusació a Dani Alves, en part, perquè té una gran capacitat econòmica que fa que hi hagi risc de fuga. Ha evidenciat també una manca d'arrelament del jugador a Espanya argumentant que té 15 empreses al Brasil. També ha dit que el certificat d'empadronament històric no té valor i que s'hauria d'haver aportat, en canvi, un certificat de convivència.

Cristóbal Martell, l'advocat del futbolista, aquest matí a les portes de l'Audiència de Barcelona (CCMA)

El futbolista és al Centre Penitenciari de Brians 2, des del 20 de gener, acusat d'haver violat una jove en una discoteca de Barcelona la nit del 30 de desembre. 

L'exjugador blaugrana va donar fins a tres versions dels fets: que no coneixia la noia, que havien coincidit i no havia passat res i, finalment, que va ser ella qui se li va tirar a sobre. Va al·legar que inicialment havia mentit per no admetre una infidelitat conjugal.

ARXIVAT A:
Agressió sexualDaniAlves
Anar al contingut