Vetlla d'homenatge a la directora de fotografia Halyna Hutchins a Nou Mèxic
Vetlla d'homenatge a la directora de fotografia Halyna Hutchins a Nou Mèxic (Reuters/Kevin Mohatt)

Cas Baldwin: 18 mesos de presó per a la cap d'armes del rodatge en què va morir Hutchins

Hannah Gutierrez-Reed estava a càrrec del revòlver amb què l'actor i productor de "Rust" va disparar accidentalment a la directora de fotografia

RedaccióActualitzat

Novetats en el cas de la mort de la directora de fotografia Halyna Hutchins, per un tret que es va disparar durant el rodatge de la pel·lícula "Rust", d'Alec Baldwin, l'octubre del 2021.

Hannah Gutierrez-Reed, la cap d'armes de la pel·lícula, ha estat condemnada a 18 mesos de presó per la justícia nord-americana. Gutierrez estava a càrrec del revòlver amb què Baldwin, actor i productor del western, va disparar accidentalment a la directora de fotografia durant un assaig.

L'armera de la pel·lícula 'Rust', Hannah Gutiérrez-Reed, durant el judici
L'armera de la pel·lícula "Rust", Hannah Gutiérrez-Reed, durant el judici (Reuters/Eddie Moore)

La directora d'armes, de 26 anys, va ser declarada culpable d'homicidi involuntari el mes de març passat i ara s'ha sabut la condemna. És la segona persona que ha estat declarada culpable en el cas, després de l'assistent de direcció David Halls.

Els fiscals van culpar-la de dur involuntàriament munició real al set de rodatge, on estava prohibit, i de no seguir els protocols bàsics de seguretat. La seva defensa la va presentar durant el judici com el "boc expiatori" d'una producció que descuidava la seguretat per motius econòmics.

Baldwin, a judici al juliol

Alec Baldwin també està acusat d'homicidi involuntari i serà jutjat al juliol. El seu cas s'havia arxivat l'abril de l'any passat, però la Fiscalia de Nou Mèxic va tornar a presentar proves per reobrir-lo. Tot i que sempre ha defensat la seva innocència, s'enfronta a 18 mesos de presó.

Baldwin va disparar mortalment una arma d'attrezzo que havia de contenir només bales de fogueig. Segons la seva versió, sempre li van assegurar que l'arma era una "pistola freda" i no podia disparar munició real.

L'actor Alec Baldwin, durant el rodatge de 'Rust'
L'actor Alec Baldwin durant el rodatge de "Rust" (Europa Press)

La condició d'Alec Baldwin com a protagonista i productor de la pel·lícula el convertia en màxim responsable del rodatge i, per tant, doblement responsable de l'accident.

 

Anar al contingut