Culpable d'homicidi involuntari l'encarregada de les armes del rodatge d'Alex Baldwin
El jurat considera que es va saltar els protocols de seguretat durant el rodatge (Reuters)

Cas Alec Baldwin: culpable d'homicidi involuntari l'encarregada de les armes del rodatge

L'actor nord-americà, que serà jutjat al juliol, va matar la directora de fotografia amb una pistola que creia que era de fogueig

Un tribunal de Santa Fe, als Estats Units, ha declarat culpable d'homicidi involuntari Hannah Gutiérrez Reed, la responsable de les armes en el rodatge de la pel·lícula "Rust", en què l'actor nord-americà Alec Baldwin va disparar un tret mortal a Halyna Hutchins, la directora de fotografia pensant que l'arma contenia bales de fogueig.

El tribunal considera provat que Gutiérrez Reed es va saltar tots els protocols de seguretat. L'acusada, que ha rebut una ordre de presó preventiva, s'enfronta a fins a un any i mig de presó per la mort de Hutchins el 2021.
 

Negligència per no comprovar la munició

És el primer veredicte relacionat amb aquest cas, un judici on s'han sentit durant dues setmanes els testimonis dels membres de la pel·lícula que van participar en el rodatge del western així com representants de l'empresa proveïdora de la munició de l'arma mortal.  

El jurat ha coincidit per unanimitat que l'armera va actuar de forma negligent per no comprovar que la munició de la pistola que després faria servir l'actor durant el rodatge d'una escena no era real. Per tant, consideren que el tiroteig, que va causar la mort de la directora de fotografia i en què el director de la pel·lícula, Joel Souza, va resultar ferit, va ser una "conseqüència previsible".

Culpable d'homicidi involuntari l'encarregada de les armes del rodatge d'Alex Baldwin
Alec Baldwin, durant el rodatge de "Rust" (Europa Press)

La Fiscalia assenyala Gutiérrez Reed com a principal culpable, perquè va ser qui va carregar la pistola. Considera que les accions de l'armera, que també s'encarregava del protocol de seguretat, van ser un "incompliment sorprenent" del protocol de seguretat de rodatge d'escenes amb armes de la indústria cinematogràfica.

La defensa ha apuntat durant el judici que la reducció de despeses de seguretat per fer la pel·lícula, en què Baldwin també n'és productor, va provocar que Gutiérrez Reed tingués una sobrecàrrega de feina i que no es pogués focalitzar en les tasques relacionades amb les armes. 

La responsable d'armes també va ser acusada de consumir cocaïna durant el rodatge de "Rust" i d'haver amagat la droga a través d'un company de l'equip mentre la policia investigava el set. Els fets no han pogut ser demostrats i ha estat absolta d'un càrrec de manipulació de proves

Culpable d'homicidi involuntari l'encarregada de les armes del rodatge d'Alex Baldwin
L'actor serà jutjat al juliol, acusat d'homicidi involuntari (Reuters)

Baldwin, a judici al juliol per homicidi involuntari

El mateix tribunal jutjarà l'actor Alec Baldwin també pel delicte d'homicidi involuntari a partir del 9 de juliol. 

Segons la versió de l'actor, sempre li van assegurar que l'arma era una "pistola freda" i no podia disparar munició real. Baldwin va negar que ell premés el gallet, però un informe forense de l'FBI va desmuntar la seva versió i va concloure que va ser ell qui va disparar.

El cas, que des del principi ha acaparat molta atenció mediàtica, es va arxivar l'abril de l'any passat i l'actor, de 65 anys, va quedar lliure de càrrecs. Però aquest mes gener la Fiscalia de Nou Mèxic va tornar a presentar proves que van reobrir el cas. Un gir de guió que torna a posar Baldwin sota el focus.

 

 

ARXIVAT A:
Estats UnitsCinema
Anar al contingut