La consellera de Justícia, Ester Capella, amb la ministra Dolores Delgado (ACN)
La consellera de Justícia, Ester Capella, amb la ministra Dolores Delgado (ACN)

Capella: "El govern no s'ha plantejat obrir les presons"

Actualitzat

La Generalitat no es planteja obrir presons si les sentències pel referèndum de l'1-O condemnen els líders independentistes. Ho ha dit explícitament la consellera de Justícia, Ester Capella, després de la primera reunió bilateral que ha tingut amb la ministra, Dolores Delgado. Capella ha apuntat que el govern de la Generalitat "no es troba en aquest escenari":

"El govern de Catalunya no es troba en aquest escenari, no s'ha plantejat aquest escenari"

En la reunió, Capella i Delgado no han tractat la petició que l'executiu de Pedro Sánchez insti la fiscalia a una reorientació en la causa sobre el procés sobiranista.

"Vostès saben quina és la posició del govern de Catalunya en relació amb la imputació i el procés judicial. No em pertoca a mi dir a la ministra de Justícia què és el que ha de fer"

Capella demana un "acte d'Estat" de perdó a Companys

Capella i Delgado han centrat la reunió en el desplegament de la Llei de Memòria Històrica. La consellera ha reclamat que el govern espanyol organitzi un "acte d'Estat" per demanar perdó per l'afusellament del president de la Generalitat Lluís Companys, l'any 1940.

"Ha de ser el reconeixement i la petició de perdó per part del govern de l'estat espanyol pel lliurament del president Companys, el procediment sumaríssim i, per tant, el seu ajusticiament"

Segons la consellera, totes dues han arribat a un principi d'acord per compartir informació en matèria de fosses i identificació de víctimes del franquisme, amb bases de dades d'ADN a disposició de tothom com un "servei universal i gratuït".

En un comunicat enviat pel ministeri, Delgado ha destacat la seva "sintonia" amb la tasca del govern català en matèria de memòria històrica, camp en el qual, segons ha destacat, Catalunya és una de les administracions que ha fet un esforç més gran.

ARXIVAT A:
Govern empresonatEster CapellaProcés catalàReferèndum 1-OMemòria històrica
Anar al contingut