El govern "seguirà les recomanacions" del síndic i retirarà els llaços grocs
Manifestació independentista del mes de febrer davant del Palau de la Generalitat, amb la pancarta amb un llaç groc al balcó (ACN)

El govern "seguirà les recomanacions" del síndic i retirarà els llaços grocs

El síndic de greuges ha demanat a la Generalitat que, "de forma excepcional", retiri els llaços grocs i les estelades durant el període electoral

Actualitzat

El president de la Generalitat. Quim Torra, ha anunciat que seguirà les recomanacions del síndic de greuges, que aquest dimecres ha demanat a la Generalitat que, "de forma excepcional", retiri els llaços grocs i les estelades que hi ha en edificis públics durant el període electoral.

Torra ha emès un comunicat quatre hores després que el síndic de greuges es pronunciés, a demanda del mateix Torra.

En la nota, en cap moment Torra afirma explícitament que retirarà els llaços i les estelades, però reitera que seguirà les recomanacions del síndic:

"El cap del govern reitera que no dona ni donarà cap ordre com li havia exigit la Junta Electoral Central. El govern va acordar dimarts que, més enllà de la seva voluntat política, se seguiran les recomanacions de la Sindicatura de Greuges, mantenint un respecte ple a la llibertat d'expressió."

El govern està buscant una alternativa als llaços i estelades en els edificis públics i el Palau de la Generalitat podria viure el canvi de simbologia aquest dijous al matí. Des de la presidència del govern avaluaven a la nit quina fórmula alternativa acabarien usant, com ara un llaç d'altres colors. 

El síndic ha sostingut que no se sent utilitzat pel president en aquesta polèmica.Torra ja sabia divendres l'opinió de la sindicatura de greuges per una resolució de Ribó. 

"No m'amoïna gens que ningú es vulgui escudar en res,  perquè aquesta casa és independent, com ha demostrat de manera radical en informes que a vegades agraden aquí, o allà o més enllà. Això per començar.  Segona: el president ens va demanar esclariments, perquè la resolució estava feta".

La Junta Electoral Central es torna a reunir avui per estudiar si el govern ha complert els requeriments per retirar els llaços grocs i les estelades.


Dos requeriments en una setmana

La Junta Electoral Central va donar dilluns 24 hores per retirar els llaços grocs i estelades d'edificis públics dependents de la Generalitat. Aquest requeriment era el segon: una setmana abans, la Junta ja havia donat un ultimàtum de 48 hores per retirar-los. Torra hi va recórrer demanant una "reconsideració".

Aquest dimarts, l'única conselleria que va retirar els llaços grocs de la seva façana va ser la d'Empresa i Coneixement.

 

 

Comunicat del president de ... by on Scribd

 

 

ARXIVAT A:
Eleccions 28AQuim TorraProcés català
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut