Canes

Canes certifica el retorn d'Indiana Jones per la porta gran

Indiana Jones torna a les pantalles. El personatge caracteritzat pel barret i el fuet ho té tot previst perquè el retorn sigui un dels fenòmens cinematogràfics més importants del moment. Dinou anys després de l'últim episodi, el clàssic d'aventures arriba amb totes les seves estrelles. Harrison Ford protagonitza, tot i els seus 66 anys, el nou episodi de la saga que comanda Steven Spielberg des de la direcció. "El regne de la calavera de la mort" s'ha estrenat a Canes amb totes les butaques ocupades i una gran expectació.

Actualitzat
Creix l'expectació al voltant d'"Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull", l'últim episodi de les aventures de l'arqueòleg. Tot i el desplegament publicitari, l'hermetisme és la principal característica de la promoció del film. Només se'n saben les poques coses que transcendeixen al tràiler i els fullets de la productora.

El secret sobre la pel·lícula és gairebé total. Ni el director ni el productor, George Lucas, han donat cap pista des de la seva arribada a Canes. Tampoc els actors, obligats per un acord de confidencialitat. L'eterna cara d'Indy, Harrison Ford, encapçala un repartiment amb Cate Blanchett, Karen Allen i Shia LaBeouf.

Se sap que l'acció es desenvolupa el 1957 i comença en un desert del sud-oest d'Estats Units, en plena Guerra Freda. Jones i el seu amic Mac (Ray Winstone) s'escapen d'una banda d'agents soviètics que busquen una misteriosa relíquia. Un cop a casa, l'arqueòleg coneix un jove, Mutt (Shia LaBeouf) que li dona una pista sobre un crani de cristall d'Akator. Se'n van al Perú a buscar-lo, on es troben de nou amb els soviètics, liderats per una cruel Irina Spalko (Cate Blanchett). També se sap que Indy es retrobarà amb Marion (Karen Allen), el seu amor en la primera pel·lícula de la saga, "A la recerca de l'arca perduda".

El repte: superar els 400 milions de dòlars

Les més de 2.300 butaques del Grand Theatre Lumiere on s'ha estrenat estaven ocupades i el Festival de Canes parla de l'acte com d'"una bogeria". Tot apunta que les escenes es repetiran als cinemes d'arreu del món en l'estrena mundial del 21 de maig. Hi ha tanta confiança en l'èxit que Steven Spielberg, George Lucas i Harrison Ford s'hi han jugat els seus guanys si el film no supera els 400 milions de dòlars de recaptació.

Tot i l'astronòmica xifra, juguen sobre segur. Fins ara, les aventures d'Indy han recaptat 1.200 milions de dòlars a tot el món, 494 corresponents a la tercera part de la saga: "Indiana Jones i l'última croada". Aquest va ser el primer film que va superar els 10 milions d'entrades venudes en un sol dia, quan es va estrenar als cinemes la primavera del 1989. Els altres episodis també han estat exitassos. "Indiana Jones i el temple maleït" va superar el 1984 els ingressos obtinguts en la seva setmana de llançament de cintes com "El retorn del Jedi". Tot i això, no supera "A la recerca de l'arca perduda", del 1981, que va guanyar 384 milions de dòlars.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut