Un avió de Ryanair a l'aeroport de Santander (Europa Press)
Un avió de Ryanair a l'aeroport de Santander (Europa Press)

Cancel·lats 22 vols de Ryanair entre Espanya i Bèlgica per una vaga el 14 i 15 d'agost

L'aturada dels pilots de Ryanair de l'aeroport de Charleroi afecta vols que aterren o s'enlairen del Prat o Girona, entre d'altres

Redacció/Agències

Un total de 22 vols de Ryanair amb origen o destinació a aeroports estatals s'han cancel·lat a causa de la vaga que els pilots d'aquesta companyia han convocat per a dilluns i dimarts de la setmana que ve, 14 i 15 d'agost, a l'aeroport belga de Charleroi, situat a uns 50 quilòmetres de Brussel·les.

Segons ha informat l'aeroport belga, els aeroports afectats són: Barcelona-el Prat, Palma de Mallorca, Alacant, Màlaga, Girona-Costa Brava, Castelló, Santander i Astúries.

En conjunt, l'aturada del 14 i 15 d'agost vinent ha anul·lat 88 vols programats entre Charleroi i altres ciutats europees o del Marroc. La vaga, però, no afectarà l'altre aeroport belga, Zaventem, el més gran del país i el més proper a Brussel·les.

El dilluns 14, hi ha 10 vols suspesos que connecten amb Espanya: cinc que connecten Charleroi amb Barcelona, Palma, Girona, Castelló, Santander i Astúries i els cinc més que fan el trajecte invers.

De cara al dimarts 15 d'agost, s'han cancel·lat els vols que uneixen Charleroi amb Barcelona, Palma, Girona, Alacant, Màlaga i Astúries i els sis que fan el recorregut oposat.

Altres ciutats d'origen o destí afectades per la vaga dels pilots són Lisboa, Roma, Venècia, Marsella, Perpinyà, Varsòvia, Hèlsinki, Tetuan o Rabat.

Un home mira la pantalla amb les sortides a l'aeroport del Prat
Un home mira la pantalla amb les sortides a l'aeroport del Prat (Europa Press/Lorena Sopêna)

Els pilots volen recuperar el salari d'abans de la pandèmia

La protesta de la setmana que ve és conseqüència de "la intransigència de la direcció de Ryanair", segons els sindicats convocants. Els pilots de Charleroi denuncien les condicions de treball, particularment els temps de descans.

Segons els sindicats, Ryanair segueix canviant els horaris i els descansos dels pilots, en contra del conveni col·lectiu vigent. A més, demanen a l'aerolínia irlandesa recuperar el nivell salarial previ a la pandèmia del coronavirus de l'any 2020.

És la tercera vaga dels pilots en el darrer mes. Les dues anteriors es van produir el cap de setmana del 15 i 16 de juliol, amb 120 vols cancel·lats; i el del 29 i 30 de juliol, en què es van suspendre 96 trajectes.

Aquesta aturada serà la primera que els pilots faran entre setmana, però coincidirà amb el pont de l'Assumpció de mitjans d'agost, quan hi ha molts viatgers que marxen o tornen de vacances.

 

ARXIVAT A:
Aeroports
Anar al contingut