Barcelona

Cambra diu que les obres del port es van fer "des de l'absoluta pulcritud i rigor"

El president del Port de Barcelona explica què es van emportar els agents i admet que no sap quina documentació es van endur en una maleta

RedaccióActualitzat

Una de les persones que tècnicament van ser detingudes en l'operació Pika contra el finançament irregular de l'antiga CDC, relacionada amb el cas del 3%, però que van quedar en llibertat després, és el president del Port de Barcelona, Sixte Cambra. Els agents de la policia judicial buscaven documentació referent a unes obres del dic est i unes altres dels accessos a la zona sud del port.

En declaracions a "Els matins" de TV3, Cambra ha explicat què es van emportar els agents i ha admès que no sap quina documentació, tot i que ha remarcat que era poca, es van endur en una maleta:

"Van demanar les bases dels correus electrònics meus i de la meva secretària; es van endur el meu iPad; el meu iPhone; el meu portàtil, que és amb el que jo treballo en el despatx. Van estar revisant tots els papers que hi ha en els diferents armaris i calaixos del despatx i es van endur un parell de carpetes. El criteri amb què se'ls van endur i quins es van endur, no l'hi sé dir."

En qualsevol cas, el president del Port de Barcelona ha defensat la transparència de les adjudicacions de les obres.

"Són dos projectes executats des de la més absoluta pulcritud i des del màxim rigor tant tècnic com jurídic."

Després de quedar en llibertat, Sixte Cambra ja va denunciar que aquestes diligències judicials "formen part d'una operació programada amb una clara intencionalitat política, ja que els procediments de contractació de licitacions del Port són impecables". A Cambra, aquesta situació el sorprèn:

"Sorpresa, indignació i incomprensió pel que ha passat aquest dijous en aquesta casa. Sorpresa perquè jo, com a president, no tinc cap participació en un procés d'aquestes característiques. L'única explicació a aquesta actuació de la fiscalia només la puc veure en clau política. A més a més, d'aquí pocs dies hi ha un fet jurídic, judicial i polític que... no ho sé, és molta casualitat, i a mi em costa molt creure en les casualitats."

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut