L'Ajuntament de Calafell talla l'aigua a xalets ocupats il·legalment
Tallen l'aigua d'una casa ocupada il·legalment

Calafell comença a tallar l'aigua a xalets ocupats il·legalment

L'operatiu és senzill: els operaris obren el carrer, tallen la connexió de servei directa d'aigua i després ho tornen a tapar

Núria SabatéActualitzat

L'Ajuntament de Calafell ha posat en marxa el pla per combatre les ocupacions il·legals de xalets. Els operaris han començat per tallar l'aigua de les cases ocupades que la punxen de la xarxa municipal i que en fan un ús desmesurat de manera contínua.

Aquest dimecres dia 9, els operaris han anat a tallar l'aigua a una casa ocupada il·legalment on hi ha aparegut una dona amb un nadó. En aquest cas, la dona ha dit als operaris que feia nou mesos que vivia allà i que els serveis socials ho sabien, però un cop feta la comprovació, l'Ajuntament ha dit que no en tenia constància.

El sistema que posa en pràctica el consorci és molt senzill: els operaris obren el carrer, tallen la connexió de servei directa d'aigua i després ho tornen a tapar.

El regidor d'Ecologia Urbana i Seguretat de l'Ajuntament de Calafell, Aarón Marcos, diu que la tipologia d'ocupacions és molt diversa, però que ara se centren en les connexions il·legals on hi ha hagut incidències contrastades amb la policia i que no estiguin relacionades amb els serveis socials.

Aquestes ocupacions es fan en tot tipus de xalets, com el cas d'una casa de vacances. El propietari no va poder anar-hi durant l'estiu, però es va trobar amb una factura de l'aigua de més de 6.000 euros perquè va ser ocupada il·legalment.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut