Girona

Caixa Girona aprova sumar-se a la fusió de la de Sabadell, Terrassa i Manlleu

Caixa de Girona ha aprovat en un consell d'administració extraordinari sumar-se al projecte de fusió de les caixes Sabadell, Terrassa i Manlleu. L'entitat ha preferit aquesta opció a la d'unir-se amb Caixa Catalunya i Caixa Tarragona. Amb l'operació es crearà la tercera caixa catalana, que tindrà uns actius de més de 34.000 milions d'euros, i la vuitena en l'àmbit estatal.

Actualitzat
Les entitats presentaran els seus plans d'integració al Banc d'Espanya possiblement a finals de mes. Caixa Girona s'afegeix a un projecte que van aprovar al juliol Caixa Sabadell, Caixa Terrassa i Caixa Manlleu. Ja a l'agost, el director de Caixa Terrassa, Enric Mata, va avançar que una quarta caixa podria unir-se a les altres tres, tot i que llavors no va revelar quina.

La fusió es durà a terme amb la garantia que Caixa Girona mantingui la seva identitat al territori. El seu director general, Jordi Blanch, ha explicat que la decisió ha estat fruit d'una "profunda reflexió". L'objectiu de la fusió és poder "formar part d'una caixa d'estalvis més gran i sòlida que garanteixi continuar fent la nostra feina en les millors condicions i sense perdre identitat".

Les quatre entitats quedaran fusionades en una estructura federal i cadascuna mantindrà les oficines centrals i el 75% de la seva obra social. Aquests arguments haurien fet que la caixa gironina es decantés cap aquesta fusió a quatre bandes en detriment de l'opció de Caixa Catalunya i Caixa Tarragona.

La nova entitat podria dir-se Unió de Caixes Catalanes i comportarà el tancament d'unes 200 oficines i la pèrdua d'uns 500 llocs de treball, repartits en les quatre entitats bancàries.
Anar al contingut