Girona

Caixa Girona es podria sumar a la fusió de les caixes de Terrassa, Sabadell i Manlleu

Caixa Girona es podria sumar a la fusió que estan tirant endavant les caixes de Terrassa, Sabadell i Manlleu. Té 15 dies per decidir-se. És el temps que s'han donat les parts implicades, que fa setmanes que negocien i que volen presentar el projecte definitiu de fusió abans que acabi el mes. L'entrada de l'entitat gironina engrandiria el projecte, però també caldria tancar més oficines. L'excedent de plantilla es cobriria igualment amb jubilacions i prejubilacions. Per als treballadors que es quedin, caldrà negociar un nou conveni unificat. Segons els sindicats, les diferències salarials entre les caixes són mínimes, però els beneficis socials varien, i per això volen agafar el millor de cada conveni.

Actualitzat
Les tres caixes mantindran la seva pròpia obra social, a la qual caldrà afegir la que faci la nova entitat fusionada, que, de moment, no té nom. Les mateixes entitats descarten dir-se Unió de Caixes Catalanes o Caixa Central.

Serà una fusió a tres o, com a màxim, a quatre, amb Caixa Girona. Es tanca, doncs, la porta a la incorporació de cap altra entitat, com a mínim fins al gener. Precisament Caixa Manresa, que havia negociat participar en aquesta fusió, estaria a punt d'entrar en un altre projecte, en aquest cas juntament amb Caixa Catalunya i Caixa Tarragona.
Anar al contingut