Imatge d'un atemptat amb cotxe bomba de la setmana passada a Bagdad on hi va haver 10 morts i 11 ferits.
A l'Iraq hi ha un augment de les accions terroristes des del mes passat. (Foto: EFE)
Bagdad

Cadena d'atemptats a l'est de l'Iraq, amb 12 morts i una trentena de ferits

L'increment de l'ofensiva terrorista a l'Iraq continua aquest setembre amb accions violentes gairebé diàries. Aquest dimarts hi ha hagut una nova cadena d'atemptats, amb un balanç de 12 morts i una trentena de ferits, segons les dades facilitades per fonts policials. Aquest any ja hi ha hagut 5.000 civils iraquians que han mort en atacs violents.

RedaccióActualitzat
A l'Iraq hi ha hagut una nova sèrie d'atemptats. Almenys 12 persones han mort i una trentena més han quedat ferides en diverses accions terroristes a la província de Diyala, a l'est del país. L'atac més sagnant ha passat a la zona d'Al-Salam, a 30 quilòmetres al nord-oest de Baquba, capital de Diyala, on 4 persones han mort i 9 més han estat ferides, entre elles tres dones. arran de l'explosió d'un artefacte col·locat prop d'unes botigues.

Poc després d'aquest atemptat, un cotxe bomba ha esclatat al costat d'una cafeteria plena de gent a la població d'Al-Hueish, també prop de Baquba, matant 5 persones i ferint-ne 13. A la localitat veïna d'Al-Bawiya ha explotat un altre artefacte quan passava un vehicle que ha causat 3 morts i 5 ferits. Un altre vehicle carregat amb explosius ha esclatat a Al-Jales, 20 quilòmetres al nord de Baquba, sense ocasionar víctimes, però amb grans destrosses materials a les botigues del voltant i als cotxes que hi havia aparcats.

La província de Diyala, on conviuen sunnites, xiïtes, àrabs, kurds i turcmans, és sovint escenari d'atacs terroristes. El mes passat hi va haver 804 morts a l'Iraq. Segons dades de l'ONU, des de principis d'aquest any uns 5.000 civils han perdut la vida al territori iraquià.
Anar al contingut